Til hovedinnhold

Her er Nokias første Windows-mobiler

Disse har vi ventet lenge på.

Nokia World-konferansen er i gang, og Nokia lanserer sine første smarttelefoner med Windows Phone, Nokia Lumia 800 og Nokia Lumia 710.

Lekker toppmodell

Vi har allerede sett et par bilder av Lumia 800, og den ligner mistenkelig mye på Nokia N9. Lumia 800 har imidlertid en mindre skjerm på 3,7 tommer, men lover til gjengjeld sylskarpe bilder med sin AMOLED ClearBlack-teknologi. Skjermen er kurvet, og glir sømløst inn i resten av mobilen. På innsiden har den en énkjernet prosessor på 1,4 GHz (Windows Phone har fortsatt ikke støtte for tokjernede prosessorer), 16 GB lagringsplass og et kamera med oppløsning på 8 megapiksler.

Det store er likevel ikke spesifikasjonene, men det faktum at Nokia endelig har vist frem sin første Windows Phone-mobil. Lumia 800 vil ha den nyeste versjonen av operativsystemet installert, Windows Phone 7,5, også kjent som Mango, og har en rekke egne Nokia-programmer installert. Dette inkluderer blant annet en egen, gratis navigasjonstjeneste kalt Nokia Maps, samt egne musikktjenester og en sportsapplikasjon kalt ESPN Sportshub.

Telefonen kommer til å koste 420 Euro (drøye 3200 kroner), og kommer til Norge tidlig i 2012.

Lumia 710 har nesten samme spesifikasjoner som Lumia 800, og er tilgjengelig i haugevis av farger.

Kommer neste år

I tillegg til toppmodellen Lumia 800, viste Nokia også opp lillebroren Lumia 710. Den har tilnærmet samme maskinvare, med like god prosessor og grafikkbrikke som 800-modellen. Den har samme skjermstørrelse på 3,7 tommer, men vil ikke ha en AMOLED-skjerm. Den ser også litt billigere ut, men veier opp for dette ved å kunne tilby haugevis av utskiftbare bakdeksler, i tro Nokia-ånd.

Denne vil også komme til Norge tidlig neste år, og vil koste 270 Euro (drøye 2000 kroner).

Vi er på plass på Nokia World-konferansen, og vil komme tilbake med sniktitter av flere av Nokia-telefonene som blir sluppet. Følg med!

Se videoen under for en liten forklaring fra Nokia hvorfor de valgte et N9-lignende design på Lumia 800:

annonse