Til hovedinnhold

Topp 3 barnespill på mobilen

Her er spillene du trygt kan la 6-åringen boltre seg med på iPhone og Android.

Flere eksperter mener av forskjellige årsaker at barn ikke burde ha egen mobiltelefon før de har fylt 10 år. Likevel opplever nok mange foreldre at de må låne bort mobilen sin til barna. Hvorfor? For at de skal spille mobilspill, vel!

Vi har trålet gjennom Apple App Store og Android Market på jakt etter de beste barnespillene, og rangert de tre beste vi fant. Denne gang var det tre iPhone-spill som havnet øverst, men et av spillene har en Android-slektning som går ut på akkurat det samme.

Spillene er testet av Lars Devold i Gamer.no, med god hjelp av barn i seksårsalderen.

3. plass: Tiny Wings

Når sola kommer opp, våkner fuglen.
Har du god timing kommer du langt før sola går ned.

I Tiny Wings styrer du en fugl som ønsker at den kunne fly, men har vinger så små at den ikke kan annet enn å gli gjennom luften. I spillet skal du forsere et kurvete landskap av åser og bakker, og målet ditt er å få denne fuglen lengst mulig til høyre i landskapet før solen går ned.

Styringen foregår med bare ett enkelt tastetrykk. Ved å trykke på skjermen endrer du tyngdepunktet til fuglen slik at den søker ned mot bakken. Om du trykker når den er i en nedoverbakke, skyter den fart. Og om du så slipper opp når den når en oppoverbakke, tar den sats og glir elegant gjennom luften.

Barna i vårt testpanel brukte litt tid på å skjønne hva Tiny Wings gikk ut på, men da de fikk teket på det, hadde de det svært gøy med spillet. Tegnekunsten er søt og sjarmerende, og de satte stor pris på jubelropene til fuglen når den kommer seg høyt opp. Enkel styring og flott presentasjon gjør at Tiny Wings får tredje og siste plass blant våre anbefalte spill for barn.

iPhone: Kjøp Tiny Wings for 7 kroner i App Store

Android: Gratisspillet Dragon Fly! går ut på det samme

2. plass: Boost 2

For å styre trenger du bare å vippe på telefonen.
Treffer du pilene får du ekstra fart.

Boost er et abstrakt kjørespill der du skal suse gjennom en tunnel i full fart. Målet er å overleve lengst mulig, ved å unngå farvede hindringer i motsatt kjøreretning. Du ser kjørebanen fra et førstepersons perspektiv, der omgivelsene suser forbi deg i et heseblesende tempo.

Styringen er enkelt lagt opp – det eneste du gjør er å vippe dingsen din fra side til side. Testpanelet brukte ikke mange sekundene før de skjønte hvordan det skulle gjøres, og etter kort tid var det konkurranse mellom brødreparet på fire og seks om hvem som kunne komme seg lengst.

Stilig grafikk og knallgod fartsfølelse gjorde Boost til en vinner hos vårt testpanel. I skrivende stund fins det bare til iPhone og iPad, men Android-brukere gjør klokt i å sjekke ut SpeedX. Dette spillet har samme type opplegg, grafikk og styring som Boost, og er et verdig alternativ for de som har et Android-håndsett.

iPhone: Kjøp Boost 2 for 14 kroner i App Store

1. plass: Pizza Boy

Slik er menyen til Pizza Boy
Det er ikke så vanskelig å se hvilke spill som har inspirert Pizza Boy-skaperne.
Selv uten fysiske knapper er kontrollen til Pizza Boy svært god.

Mario preger oppveksten til generasjoner av mennesker. Fem og tjue år etter at det første Super Mario-spillet kom ut, fenger kombinasjonen av enkel læring og vanskelig mestring dagens unge like mye som den gjorde gårsdagens.

Vi kan se langt etter et Mario-spill på mobilen, men svenskproduserte Pizza Boy er et verdig alternativ. I dette spillet styrer du et pizzabud som har fått pizzaen sin stjålet av en ond fugl. For å få den tilbake må han gjennom førti utfordrende brett, der han hopper kyndig unna alt fra illsinte hunder til bunnløse juv.

Styringen er noe av det beste vi har opplevd for plattformspill på mobil. Den er lagt opp med virtuelle taster i bunnen av berøringsskjermen, og kjennes svært presis og responsiv. Brettene kan etter hvert bli ganske krevende, så det er viktig at styringen som fungerer som den skal.

Begge guttene i vårt testpanel hadde spilt flere Mario-spill før de tok løs på Pizza Boy. Det tok ikke lang tid før de skjønte hvordan Pizza Boy skulle styres, og hvordan de ulike elementene i spillet fungerer. Det eneste ankepunktet er at spillet er litt kort – det tar ikke mer enn noen timer å spille gjennom.

iPhone: Kjøp Pizza Boy for 14 kroner i App Store

Andre spill testet:

  • Peggle
  • Angry Birds
  • Reckless Getaway
  • Draw Jump
  • Fingerkicks
  • KidzBlox (norsk)
  • Kosmo Spin
  • Minnespillet (norsk)
  • Cut the Rope
annonse