Til hovedinnhold

– Se på meg!

WonderLoop med sosial nettverkstjeneste for personlige videoprofiler.

Den sosiale nettverkstjenesten WonderLoop ble denne uken lansert i New York. Bak tjenesten står den norke gründeren Hanna Aase. Med det klarte hun å få tjenesten realisert, til tross for at Innovasjon Norge avslo å støtte prosjektet økonomisk. De mente nemlig at det var for pretensiøst til å la seg gjennomføre.

Skaper førsteinntrykk

WonderLoop er et sosialt nettverk der du kan legge inn en 10 til 20 sekunder lang video for å presentere deg for andre. Tanken er at du skal kunne gi folk et førsteinntrykk av deg selv, omtrent som om dere skulle ha møttes på ordentlig.

Hvordan det egentlig virker er vi ikke helt sikre på, så vi har vært freidige nok til å be om en invitasjon (foreløpig må du være invitert for å få lov til å delta i nettverket). Men så langt har vi ikke mottatt noen invitasjon, og må nøye oss med å betrakte fenomenet fra utsiden.

Unngå å bli "Hangover 5"

Mest spent er vi på hvordan brukerne presenterer seg når de får sine 10 til 20 sekunder i rampelyset. Fra Facebook har vi lært at alle vi kjenner tar seg bra ut, lever interessante liv og har smarte kommentarer til de hippeste trendene i samfunnet.

Men hvordan går vi frem for å lage vår egen dette-er-meg-video? Her er det om å gjøre å gre ut pu..sveisen, dryppe øynene med Clear Eyes og smøre på med "fåndeisjån" før de røde kameralampene tenner. For du kjenner vel uttrykket “You never get a seccond chance to make a first impression”?

Neppe for alle

Vi har en mistanke om at dette kan bli litt klamt, og at ganske mange av de vi kjenner vil nekte å stille opp for å presentere seg selv i en bitteliten kortfilm. Men ikke alle. Vi vet også om noen som tilsynelatende går med en stor ekshibisjonist i magen. Da må WonderLoop være det ultimate sosiale nettstedet.

Dette skulle Andy Warhol ha sett. Det var han som i 1968 kom med de berømte ordene "In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes".

Ok, så er vi ikke helt der ennå. Men 15 sekunder er da en start?

For ordensskyld; mannen på toppen av denne artikkelen er en tilfeldig fotograf vi fant bilde av på hjemmesidene til Iproduction Studio. Her finner du også en liste med fem tips som får deg til å se bedre ut foran kamera.

annonse