Til hovedinnhold

Du kan se gratis film og TV i hele sommer

Norske Comoyo vil konkurrere med Netflix og HBO.

I dag lanserer Comoyo en åpen betaversjon av sin nye strømmetjeneste for film og tv-serier, Comoyo View. Lanseringen omfatter i første omgang Norge og Sverige, men skal snart være en tjeneste for hele Skandinavia.

Til og med 31. juli kan alle som vil, tegne seg for to måneders gratis bruk. Da får man tilgang til rundt 1000 filmtitler og et førtitalls tv-serier.

Utvalget skal fort bli større, og vil etter prøveperioden telle rundt 3000 filmer og 170 tv-serier. Etter at prøvetiden er over, vil prisen være 99 kroner per måned.

Det finnes ingen bindingstid og abonnementet kan avsluttes når man vil, akkurat slik vi kjenner det fra for eksempel Netflix.

Tøft marked

Leder for film- og tv-satsingen i Comoyo, Karianne Melleby, sier hovedkonkurrentene til selskapets nye tjeneste vil være Netflix, HBO Nordic og Viaplay.

– Det er et tøft marked å gi seg i kast med, motstanderne er både store, flinke og mer erfarne enn oss. Men jeg tror det finnes plass til oss også, sier hun.

Hun vil ikke tallfeste ambisjonene, verken i antall kunder eller omsetning.

– Vi tror vår skandinaviske profil er noe av det som utmerker oss. I tillegg vil vi skille oss fra konkurrentene ved å ha en redaksjonell profil på filmtipsene, istedenfor en algoritmebasert løsning vi har sett andre tilbydere bruke, sier Melleby.

Hun sier innholdet er plukket ut med utgangspunkt i at Comoyo kjenner sitt publikum.

– Målgruppa vår er unge mennesker som er godt vant til å bruke tjenester på nettet, sier hun.

Leder for Comoyos film- og tv-satsing, Karianne Melleby. er glad for omsider å kunne presentere abonnementstjenesten Comoyo View. Kjenner du til Netflix, vil du fort se hvor Comoyo har hentet inspirasjon fra når de har utformet den nye tjenesten.

Klar til Ipad

I første omgang vil tjenesten fungere på alle vanlige datamaskiner, samt på Ipad. Appen finnes nå i App Store.

I løpet av sommeren kommer det også apper for Iphone, Android-brett og Android-telefoner, og Windows 8. Det samme gjelder løsninger for smart tv-er fra Samsung og LG.

Karianne Melleby & Kevin Simons.

– Snart er vi også klare med appen for Xbox 360, sier plattformansvarlig Kevin Simons i Comoyo.

Han sier Comoyo har en god dialog med Microsoft Norge, og at de også vil være på pletten med en app til Xbox One når denne lanseres til høsten. For Sony PlayStation er situasjonen derimot en annen.

– Vi vil veldig gjerne levere en app til PlayStation, men foreløpig kan jeg bare si at vi er i samtaler med Sony. Det er alt vi har av informasjon i dag, sier Simons som bedyrer å selv være en ivrig PlayStation-bruker.

Heller ikke Apple TV vil kunne brukes til Comoyo-tjenesten med det første.

– Apple TV er ikke en åpen plattform. Vi er i dialog med Apple, men… sier Simons og avslutter setningen med et skuldertrekk.

Avtale med lokale aktører

Comoyo vil tilby innhold fra en lang rekke film- og tv-studioer.

Avtaler med de nordiske selskapene Svensk film og Scanbox skal gi underholdning til hele familien, og en avtale med C More gjør at de mest populære tv-seriene fra HBO kan legges ut bare 24 timer etter de har premiere i USA.

Innholdsavtaler med blant annet The Walt Disney Company, Cartoon Network, TNT, Nonstop Entertainment, MTV og Nickelodeon skal sørge for enda flere filmer og hele sesonger av populære tv-serier.

Et poeng det kan være verdt å merke seg, er at seks av C Mores direktesendte kanaler vil bli tilgjengelig gjennom Comoyo View.

Dette vil, ifølge Comoyo, bli den klart billigste løsningen for deg som ønsker å ha tilgang til disse kanalene.

Ikke nye filmer

Innholdet vil ha en levetid på alt fra noen uker til halvannet år, avhengig av avtalen med leverandøren. Comoyo jobber fortsatt med å utarbeide en god informasjonsløsning som skal opplyse kundene når innhold er i ferd med å forsvinne.

– I likhet med konkurrentene våre, vil heller ikke vi kunne levere de aller nyeste premierefilmene til abonnementstjenesten, sier Melleby.

Men selskapet fortsetter å tilby de ferskeste filmene i tjenesten Comoyo Film, der man betaler et engangsbeløp for filmen man ønsker å se. Selskapet presiserer at tjenesten er i en beta-fase, og at enkelte småfeil kan komme til å dukke opp.

– Nå ønsker vi tilbakemeldinger fra brukerne. Disse vil vi ta med oss i den videre utviklingen av tjenesten, sier Melleby.

Det finnes en rekke strømmetjenester på det norske markedet:
Dette er våre seks favoritter for TV på nett »

annonse