Nyhet

Bruk alt tenkelig fotoutstyr på mobilen

Beastgrip er et svært fleksibelt utstyrsadapter.

Å bruke ekstrautstyr for å gjøre kameramobilen mer «kamera-aktig», er ingen nyhet i seg selv, men Kickstarterprosjektet Beastgrip går litt lenger.

Altmuligbeist

Dette adapteret passer til mange forskjellige mobiltelefoner, tillater bruk av optikken til speilreflekskameraer foran kameraet til mobilen, og kan kobles sammen med masser av eksternt utstyr som eksterne mikrofoner eller kameravogner for videoopptak.

Beastgrip er lagd for å koble til ekstrautstyr.Foto: Vadym Chalenko

– Beastgrip ble primært designet for å gi fotografen mer fleksibilitet med tanke på bruk av ekstrautstyr. Det viktigste er ikke det å kunne bruke SLR-objektiver, selv om de fleste kun fokuserer på dette, forteller Vadym Chalenko, designeren av Beastgrip, til Akam.no.

Kickstarterkampanjen for prosjektet har en målsetning om å samle inn 25 000 dollar, og i skrivende stund med 18 dager igjen, er det målet allerede passert.

Fleksibel

Beastgriphar en fleksibel design med trinnløst, justerbart feste for både mobiltelefon og objektiv. På den måten skal de aller fleste mobilmodeller kunne brukes sammen med produktet.

Videoutstyr var særlig i tankene til designeren.Foto: Vadym Chalenko

Les også: Setter kameraet på hjul

Objektivfestet er 37mm, og ved hjelp av adapterringer skal også de aller fleste objektiver, filterholdere og andre kameraforsatser la seg bruke sammen med mobilen.

I tillegg har produktet en passiv blitssko og hele fem standard kvarttommers skrufester for å kunne feste stativ, stabilisator, mikrofonholder, kameravogn og annet eksternt foto/video-utstyr til adapteret.

3D-printing

På prosjektets hjemmeside på Kickstarter, finner vi mange bilder av produktet, både konstruksjonen og i praktisk bruk. Designeren har allerede lagd et antall prototyper av Beastgrip, ved hjelp av 3D-printing.

Les også: Blås opp din egen kameraskinne

3D-printing gjør det mulig å lage presise produkter, til en overkommelig penge.Foto: Vadym Chalenko

3D-printing er en måte å lage et ferdig produkt uten å måtte sette i gang en full industriell plaststøpeprosess. Det koster svært mye penger og innsats før første eksemplar kan framstilles, og det er det ikke mange gründere som tar seg råd til.

Det er klart at 3D-printede produkter ikke er like solide som massive plastprodukter som er framstilt industrielt. Ifølge prosjektpresentasjonen på Kickstarter er Beastgrip likevel robust nok, og det har blitt testet over tid under alle tenkelige forhold. Kanskje det dukker opp i den lokale fotosjappa en vakker dag?

Kilde: petapixel.com

Les også
Setter kameraet på hjul
Les også
Bruk stavene som stativ
annonse