Til hovedinnhold

Mobilbank overtar for nettbank

I mars brukte flere mobilen enn PC-en til banktjenester.

Sparebank1/montasje

SpareBank1 skrier i en pressemelding at det for første gang var flere mobilbankbrukere enn nettbankbrukere hos dem i løpet av mars måned. Av all trafikk utgjør derfor mobilbanken 51 prosent mot nettbankens 49 prosent.

Tidligere har mobilbanken kun vært størst på enkeltdager, eksempelvis en torsdag eller lørdag i ny og ne. Rekordtallene fra mars inkluderer riktignok påskeferien, men likevel konkluderer SpareBank1 med at 2013 blir mobilbankens virkelige gjennombruddsår.

– Dette skiftet i bruk av banken har skjedd bare i løpet av det siste året, sier mobilbanksjef Baard Slaattelid i SpareBank 1-alliansen.

Kutter ut nettbanken

Av SpareBank1s 1,4 millioner kunder bruker 750 000 av dem mobilbank. 80 prosent av mobilbankbrukerne til banken er i aldersgruppen 20-45 år. Ifølge pressemeldingen har 11 prosent tilsynelatende kuttet helt ut tradisjonell nettbank, og bruker heller mobilbanken via sin mobil eller et nettbrett. De har i alle fall ikke vært aktive i nettbanken de siste tre månedene. For øvrig har mobilbankbrukerne i snitt 19 innlogginger per måned fra sine mobile enheter.

– Våre "early adopters" har nå allerede "flyttet" fra nettbanken til mobilbanken. Nå ser vi at mobile banktjenester for alvor brukes av resten av befolkningen. Disse har så langt har vært litt skeptiske enten til teknologi eller sikkerhet, sier Slaattelid videre.

SpareBank1 lanserte sin iPhone-app for over tre år siden, og senere Android-app, Windows Phone 7-app, en egen iPad-app og en nettleser-versjon. Likevel er det først nå, eventuelt allerede nå, at mobilbanken har blitt allemannseie.

Les også: Mobilbank snart mer populær enn nettbank (Mobilen.no)

Foretrekker du nettbank eller mobilbank? Diskuter i forumet nederst!

(Kilder: Pressemelding)

annonse