Til hovedinnhold

Nokia Applications introduseres snart

Apples suksess med applikasjonsbutikken Appstore har gitt ringvirkninger. Nå kommer stadig flere mobilprodusenter med egne butikker, og nå har Nokia også tilsynelatende kastet seg på den samme bølgen.

Ifølge Unwired View, vil nemlig Nokia Applications lanseres offisielt på Mobile World Congress i neste uke. Samsung har allerede gjort noe tilsvarende, og etter hvert vil vi kunne se Android Market og Windows Skymarket for mobiler som bruker henholdsvis operativsystemene Android og Windows Mobile.

For Symbian OS
Enkel tilgang til applikasjoner som funker på operativsystemet Symbian er imidlertid nokså etterlengtet. Til nå har applikasjoner vært tilgjengelig via Nokia Download og Nokia Software Market, men Nokia-brukere har tydeligvis ikke vært godt nok fornøyd med løsningen. I fjor høst antydet også Nokia overfor Mobilen.no at de jobbet med å videreutvikle sin ramme for salg og nedlastning av applikasjoner. Resultatet er etter alt å dømme Nokia Applications.

Ifølge mobiltester Eldar Murtazin i russiske Mobile Review, ser designet på applikasjonsbutikken til Nokia ”så som så” ut, men at butikken fortløpende blir oppdatert og finpusset – og sannsynligvis lanseringsklar innen Mobile World Congress starter om en uke. Særlig løsningen for pengefordeling mellom utviklere og Nokia ser lovende ut, hevder russeren, ifølge Unwired View.

Les også
Les den lille skrifta med mobilen
Les også
Vi bruker ikke Iphone-program
Les også
Ny strategi, mer innhold
Les også
De hotteste ryktene
Les også
Google-mobilene blir forsinket
Les også
Slik blir Windows Mobile 6.5
Les også
Ny musikkmobil fra Nokia
Les også
Fremdeles ikke smileys på Iphone
Les også
Piratene inntar Iphone
Les også
Nå kommer Xperia på norsk
Les også
Microsofts appstore én måned unna
Les også
Palm slår tilbake
Les også
Årets mest populære Iphone-apps
Les også
Spotify kommer til Iphone
Mer om
annonse