Til hovedinnhold

Dette er Androids mareritt

– Den mest avanserte trojaneren vi har sett, sier sikkerhetsfirma.

Sikkerhetsselskapet Kaspersky har funnet det de mener er den mest avanserte og sofistikerte trojaneren til Android de noen gang har sett.

– Så fort vi begynte å titte på kildekoden skjønte vi at dette var noe utenom det vanlige, forteller Kaspersky-ansatte Roman Unuchek.

Tar over telefonen din

Backdoor.AndroidOS.OBad.A, som programvaren heter, kamuflerer seg som en vanlig app, kan gjøre ting andre lignende programmer aldri har klart før.

I første hånd prøver den å få administrasjonstilgang til selve kjernen av telefonen, såkalt Root-tilgang. Den kan så utføre en rekke kommandoer. Den kan få telefonen til å ringe dyre telefonnumre i bakgrunnen, fjerninstallere andre ondsinnede programmer og blokkere ethvert forsøk telefonen gjør for å avinstallere programmet.

Den kan også utføre fjernkommandoer på mobilen din, uten at du engang aner at det skjer.

Ikke mange infiserte enda

Foreløpig skal det ikke være mange Android-mobiler som har blitt infisert av Backdoor.AndroidOS.OBad.A, men ifølge Kaspersky skal det ikke mye til før neste uheldige person blir utsatt. Filen kan ligge og gjemme seg på sleipe nettsider og tredjeparts applikasjonsbutikker, og kamuflerer seg som en helt vanlig applikasjon.

For å lese mer trojaneren kan du ta turen til Kasperskys blogg, hvor de legger ut i detalj hvordan den fungerer.

Les også om hvordan du blir lurt til å installere skadelig programvare på mobilen

(Kilde: Kaspersky via Ubergizmo)

annonse