Til hovedinnhold
NyhetRoboter skal vokte fangene

Sør-Korea prøver ut robotfangevoktere

Annonserer prøveperiode på én måned neste år.

Sør-Korea er en stat som i stor grad satser på høyteknologi og kunstig intelligens, og nå planlegger de å bruke roboter som fangevoktere i fengsel.

Det sør-koreanske justisdepartementet skal finansiere et prosjekt i mars til neste år – hvor roboter i løpet av en måneds prøveperiode skal jobbe i et fengsel i byen Pohang, som ligger sørøst for hovedstaden Seoul.

Vennlige hjelpere

Robotene skal ikke fungere som brutale avstraffere, men mer som positive medhjelpere og observatører. De er designet for å patruljere korridorene og se over cellene, og vurdere aktiviteten de ser. Hvis de oppdager uvanlig eller voldelig aktivitet, er de programmert til å varsle menneskelige fangevoktere.

I tillegg kan de fungere som kommunikasjonskanaler for de innsatte hvis de har behov for å kontakte vaktene ved nødstilfeller.

Avlastende effekt

Fengselsdirektører skal ha stilt seg positive til ideen om roboter som medhjelpere i fengsler, ettersom de kan bidra til å avlaste de ansatte – og da spesielt på natta.

Forskningsteamet bak robotfangevokterne jobber nå med de siste delene av arbeidet, og forsøker å få robotene til å se mer "humane og vennlige" ut overfor de innsatte.

Prosjektet har en prislapp på 1 milliard won, noe som tilsvarer litt over 5 millioner norske kroner.

(Kilde: The Wall Street Journal)

annonse