Tek.no

Nyhet

Denne dingsen sporer eiendelene dine

Med Chipolo vil du aldri trenge å lete etter bilnøklene dine igjen.

16 Des 2013 09:00

Det er mandag morgen, og du skal akkurat til å gå ut og sette deg i bilen. Men hvor i all verden er bilnøklene? Ingen grunn til bekymring: Chipolo vet.

Konseptet bak de fargerike, myntstore brikkene er at man skal kunne feste dem på viktige eiendeler og deretter kunne spore opp disse ved hjelp av en app. Appen finnes til både Android og iOS, og benytter Bluetooth til å spore brikkene.

Rekkevidden er oppgitt til 60 meter, som kanskje ikke høres så fryktelig langt ut. Men med tanke på Chipolos faktiske bruksområde og at det er Bluetooth er det en helt kurant rekkevidde. Brikken har også innebygget temperaturmåler, og man kan skifte det lille klokkebatteriet selv. Mister du mobilen kan du riste på en av brikkene, og så ringer mobilen hjem. Smart!

Del av en trend

Chipolo er nok et konsept som har fått liv gjennom siden Kickstarter, der folk selv kan lansere konsepter, støtte konsepter og få støtte for sine egne konsepter. Dette har bragt mange nye produkter til liv, og i senere tider har vi bl.a. sett en smartring, en smart vekkerklokke og flere spill som nå kan lages takket være siden.

Vil du spore noe langt borte?
Denne brikken sporer hva enn det måtte være via GPS »

(Kilder: Chipolo, Techcrunch)

Les også
Med denne mister du aldri lommeboken
Les også
Redd for barna dine? Prøv iTrail
Les også
Lei av å rote bort tingene dine?
annonse