Til hovedinnhold

Han stod bak «Internetts største hackerangrep»

Hadde et rullende kommandosenter.

Ministerio del Interior

Mannen som stod bak det massive nettangrepet mot Spamhaus 26. mars i år, er nå tatt.

Angrepet kom etter at organisasjonen Spamhaus hadde svartelistet Cyberbunker. Cyberbunker er en nederlandsk Internett-vert, av den kontroversielle typen.

Ifølge Spamhaus er Cyberbunker vert for en rekke nettsteder som sender ut søppelpost, og derfor bestemte gruppen seg for å legge selskapet til listen over lugubre nettverter. Dette likte naturlig nok Cyberbunker dårlig, og startet med sitt mottrekk, et gedigent DDoS-angrep.

Tatt i Spania

Mannen som ledet angrepet blir av spanske myndigheter bare omtalt med initialene SK. Dette er trolig Sven Olaf Kamphuis, som også fungerte som talsperson for angriperne i sin tid, skriver The Verge.

Kamphuis var etterlyst av nederlandske myndigheter, og en arrestordre ble utstedt på tvers av Europa. Myndighetene i Nederland hadde sporet opp kilden til DDoS-angrepet til Spania, og tipset dermed myndighetene der.

Spanske myndigheter fant tilslutt Kamphuis, kjørende rundt i en relativt spesielt bil.

Bilen var en varebil, fullstappet av elektronisk utstyr. Blant annet hadde han datamaskiner og en rekke nettverksutstyr for å scanne frekvenser. Med denne varebilen kunne han kjøre rundt som han ville, og utføre angrep fra der han måtte befinne seg.

Under pågripelsen hevdet Kamphuis at han var diplomat, fra republikken Cyberbunker.

Det er ikke bare Spamhaus som har blitt angrepet i det siste:
Massivt nettangrep var også rettet mot Sør-Korea »

(Kilde: NBC News og Spanske myndigheter)

annonse