Nyhet

Last ned hele Wikipedia til skrivebordet

Det tar bare 30 timer.

Den engelskspråklige utgaven av det frie og brukerbaserte Internett-leksikonet Wikipedia har nesten 4,4 millioner artikler. Nå har du muligheten til å laste ned og installere all denne informasjonen på PC-en din. Det tar bare 30 timer.

Det er et program ved navn Xowa som gjør det mulig å få en offline-versjon av hele verdens favorittleksikon. Selve programmet har eksistert en stund allerede, men det er først nå at du kan få tak i hele Wikipedia på engelsk.

Over ett døgn

Engelske Wikipedia har totalt over 13,9 millioner sider med minst 20 GB tekst og 3,7 millioner minatyrbilder. Å laste ned alt dette krever 80 GB med diskplass og fem timer med behandling for tekstutgaven. Legger du til bilder, øker tallet til 100 GB og 30 timer med prosesseringstid.

Når installasjonen er ferdig, blir størrelsen på offline-Wikipedia redusert drastisk (fra for eksempel 80 GB til 25 GB) når midlertidige filer slettes. Dermed har du plass til hele Wikipedia på en minnepinne, og de fleste kan gjøre dette: Programmet Xowa er nemlig tilgjengelig for Windows, OS X og Linux.

Du kan sjekke ut programmet selv på Xowa.Sourceforge.net.

Tok sakene i egne hender:
Se hvordan Wikipedia kan bli »

(Kilde: Ars Technica)

annonse