Til hovedinnhold

Giske ringte for en kvart million

Regningen får skattebetalerne.

Henrik Kreilisheim, henrikfoto.no

Oppdatert: Det viser seg at Næringsministeren har ringt for langt mindre enn de nesten 250 000 som han opprinnelig ble fakturert for. En feil i Telenors systemer førte nemlig til at Giske ble overfakturert med nesten 90 000 kroner. Les mer om dette her.

Næringsminister Trond Giskes mobilregning var på 246 952 kroner i 2012. Det skriver VG onsdag. Tabloidavisen har gått gjennom samtlige statsråders mobilbruk.

Næringsministeren ligger suverent på toppen. I 2012 brukte han 241 478 kroner på bruken av mobiltelefon, i tillegg til 5 474 kroner til Ipad og mobilt bredbånd.

Lover å skru av roaming i utlandet

Kommunikasjonssjef Trond Viken forteller til VG at statsråden er på reise og ikke har anledning til å kommentere saken.

Men gjennom sin kommunikasjonssjef sier Giske følgende til VG:

– Huff, jeg visste ikke at summen var så høy. Det meste er datatrafikk i utlandet. Jeg har mange jobbreiser, også utenfor Europa. Men dette er likevel altfor høyt. Det er ikke bra. Jeg skal være flinkere til å slå av roaming og begrense bruken, særlig i dyre land.

Giskes regning er dobbelt så høy som nummer to på listen, SVs prateglade bergenser, utviklingsminister Heikki Holmås (121 611 kroner).

Mobil-Trond har en regning som omtrent tilsvarer det samlede beløpet statsminister Jens Stoltenberg (Ap), utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), helseminister Jonas Gahr Støre (Ap), justisminister Grete Faremo (Ap) og kommunalminister Liv Signe Navarsete(Sp) fikk i regning i fjor, skriver VG.

Les også: – Joda, vi ringer fortsatt masse

(Kilde: VG)

annonse