Til hovedinnhold

– Vil tilby SIM-kort på Narvesen og 7-eleven

Nye regler lar deg bytte operatør mye raskere enn før. OneCall jubler.

Før 1. mars måtte du vente i nesten en og en halv uke for å portere mobilnummeret ditt over til en annen operatør. Fra og med 18. mars lover OneCall en porteringstid på bare to virkedager. Dette er et produkt av regelendringer og et samarbeid OneCall vil starte med 7-Eleven, Narvesen og Shell 7-Eleven.

Øistein Eriksen, direktør i One Call, lover 16 virketimers portering til selskapet.

Fra syv til to virkedager

Hvis du skulle bytte fra for eksempel Telenor til One Call skulle først Telenor få bruke to dager på å godkjenne porteringen. I løpet av disse dagene ville kunden vanligvis fått en telefon fra en av Telenors telefonselgere med et godt tilbud på lur. Internt kaller operatørene dette for winback-aktivitet. Hvis du avslår tilbudet vil OneCall kunne postlegge SIM-kortet, som aktiveres tidligst syv virkedager etter bestillingen.

De nye reglene går ut på at avgivende operatør skal godkjenne porteringen i løpet av bare fire virketimer, og den nye operatøren får lov til å aktivere det nye abonnementet etter bare 16 virketimer – altså to virkedager totalt.

Avgivende operatør får langt kortere tid på å drive winback-aktiviteter. Det er noe som gleder Øistein Eriksen, direktør i One Call.

– Vi har lenge jobbet mot winback-aktiviteten. Disse endringene favoriserer operatører i vekst, mener Eriksen.

Plukk opp SIM-kortet

Den nye løsningen fra OneCall lar deg velge om du vil få tilsendt SIM-kortet i posten eller om du vil plukke det opp på butikk – altså 7-Eleven, Shell 7-Eleven eller Narvesen. Ikke bare gagner dette kunder som flyttet telefonnummeret over fra andre operatører, men også gamle kunder som trenger et erstatnings-SIM-kort eller nye kunder som vil ha et nytt telefonnummer. 7-Eleven og Narvesen har jo vanligvis lengre åpningstider enn ordinære mobilforretninger.

I praksis får du en hentekvittering på e-post og SMS, og SIM-kortet du plukker er et nano-SIM-kort med adaptere for micro-SIM og mini-SIM. Dagens mobiltelefoner bruker enten micro-SIM eller mini-SIM. Du aktiverer SIM-kortet på OneCalls nettside.

Anders Krokan mener endringen er vel så bra for Telenor som for andre operatører.

Telenor ønsker endringene velkomne

OneCall gleder seg over å være en operatør i vekst, mens Telenor har tapt mye markedsandel på mobilfronten i Norge de siste ti årene. Antall abonnenter går likevel noe opp (ref. Telenors kvartalsrapporter).

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, tror endringen er en vel så stor fordel for Telenor som for andre selskaper.

– Vi opplever at flere som bytter fra Telenor til andre operatører blir skuffet, fordi de ikke opplever samme kvalitet på dekningen eller fordi de ikke lenger nyter godt av de inkluderte fordelene Telenor tilbyr. Nå blir det enda lettere for disse å komme tilbake til oss, sier Krokan.

Likevel er det ingen tvil om at winback er viktigere for et selskap som taper markedsandeler.

– Det at porteringstidene blir kortere, gjør selvfølgelig at vi må se på hvordan vi gjennomfører disse aktivitetene. Vi gjør kontinuerlig vurderinger av disse aktivitetene, sier Anders Krokan.

Også Telenor har kortet ned porteringstiden. Hvis du plukker opp SIM-kortet hos en Telenor-forhandler vil du kunne få en porteringstid på to dager. Om SIM-kortet skal gå i posten, vil det naturligvis ta lenger tid.

Også Chess-sjef Arve Andreassen er positiv til endringene.

Kortere porteringstid også hos Chess

Hvis du har tenkt å bytte til operatøren Chess, vil du også nyte godt av regelendringene. Selskapet har satt ned porteringstiden fra syv virkedager til fem virkedager. Det vil si at det akkurat går i løpet av uka hvis du bestiller i helgen.

– Du kan hente SIM-kort i NetComs butikker, men porteringen tar fem dager, sier Arve Andreassen, toppsjef i Chess.

Andreassen lar seg ikke skremme av One Calls aggressive program for å få nye kunder fort inn i systemet.

– Chess er så bra at det er verdt å vente noen dager ekstra, mener Andreassen.

Lurer du på hvilket abonnement som er billigst for nettopp ditt ringemønster?
Da bør du prøve Amobils Ringepriser-tjeneste her.

annonse