Til hovedinnhold

Denne pennen er en liten Linux-maskin

Skal lære barn å skrive rett.

Selv i vår digitale tidsalder lærer barn å skrive på den «analoge» måten. Man må fortsatt mestre kunsten å føre pennen, før man får tilgang til tastatur og rettskrivningsprogrammer.

Det ønsker et tysk selskap å gjøre noe med. I en nystartet Kickstarter-kampanje gir de en imponerende presentasjon av pennen som kan forandre hvordan barn lærer å skrive, og hvordan vi voksne kan unngå å «glemme oss bort» når vi skriver for hånd.

Kanskje lekse-hjelpen blir litt hyggeligere med en Learnstift? Denne familien ser i alle fall ut til å kose seg.

Learnstift som produktet deres heter, er en hel-digital penn som oppdager skrivefeilene dine. Ved hjelp av en liten vibrasjonsmotor gjør pennen deg oppmerksom de gangene du ikke er helt tro mot ordboka.

Du har kanskje sett lignende produkter og lovnader før, men disse løsningene har fungert som en pakke, hvor pennen har vært bundet til et spesielt papir for å fungere. Learnstift skal derimot fungere på alle underlag.

Kjører linux

Learnstift ser litt stor og klumpete ut, men utviklerne hevder at den er svært ergonomisk og tilpasset barnehender så vel som voksne. I pennen har de klart å presse inn et hovedkort med 128 MB minne, en prosessor, ulike sensorer og en Wi-Fi-modul.

Bevegelsessensorene i pennen er selve nøkkelen til skriftgjenkjenningen, og består av et gyroskop som jobber sammen med et akselerometer og et magnetometer. Slik vet pennen hvilken vinkel den holdes i, retningen den blir ført, og hvor raskt den beveger seg.

Dermed er det opp til prosessoren og programvaren som kjører på en liten Linux-installasjon, å analysere dataene og bestemme om bokstavene og ordene godkjennes. Pennens sensor leser bevegelsene dine i en oppløsning på 400 DPI, 200 ganger i sekundet, og bruker bare 20 millisekunder på å kjenne igjen en bokstav. Pennen skal dermed ha mer enn nok kraft til å sørge for god flyt i tilbakemeldingene den gir.

Læreren kan følge med på elevenes skrivefeil. (Bilde: Learnstift)

Pennen er først og fremst rettet mot barn som lærer å skrive, og ved hjelp av de innebygde sensorene kan pennen også kjenne igjen god og dårlig håndskrift. Utviklerne ser for seg at hele klasser med elever bruker Learnstift, og at læreren kan overvåke håndskriften og feilene til elevene via et nettbrett som er koblet til elevenes penner med Wi-Fi.

Fremtidsrettet

Utviklerne av Learnstift skal tilby utviklerverktøy (API) for alle som vil lage programvare som tar i bruk pennen. For å følge med på progresjonen til poden, kan foreldre for eksempel bruke et statistikk-program. Utvikleren ser også for seg hvordan digitale postkort får en ny renessanse. Den digitale pennen kan koble seg opp til smarttelefoner, PC-er, sosiale nettverk og selv andre Learnstift-penner.

På sikt skal pennen også analysere setningsoppbygningen din, men dette krever mye jobb og ligger litt lengre frem i tid. Men i følge utviklerne kan interessenter bare hoppe på toget. Når de først eier en Learnstift vil den holdes oppdatert med nye funksjoner via programvareoppdatering, lover de.

Det nystartede selskapet skal ikke gjøre hele jobben alene. De har fått med seg på laget en av de største innen gjenkjenning av håndskrift. Dermed har de allerede en database for over 40 ulike skriftspråk, som de vil implementere støtte for etter hvert. Pennen skal i første omgang gjøres tilgjengelig med Engelsk og Tysk ordbok. Norsk nevnes ikke på Kickstarter-siden deres.

Linux pakkes stadig inn i sprøe ting, som denne mini-arkademaskinen >>

(Kilder: Kickstarter, Learnstift)

Les også
Nye Note 10.1 – lettvekter med heftig skjerm
Les også
Denne lille dingsen er en braksuksess på Kickstarter
Les også
Møt foreleseren som ga Oculus Rift til studentene
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi skal bli allemannseie
Les også
Romstasjon går for Linux
Les også
Ny knøtte-PC har fire ganger kraften til Raspberry Pi
Les også
Raspberry Pi moddet til knøttliten arkademaskin
annonse