Til hovedinnhold

Billig-iPhone «bekreftet» av nettsted

... og det blir flere modeller, ifølge ryktene.

Nickolay Lamm

Apples iPhone taper markedsandeler til billige Android-telefoner for tiden. Ryktene om et mottrekk har gått en stund. Det kan bli snakk om en billigere iPhone. Nå skal bloggen Etrade Supply ha fått bekreftet at billigere iPhone-modeller er på vei.

Nettstedet hevder altså at det ikke bare er én, men flere billig-iPhone-er på vei til markedet.

Etrade Supply driver vanligvis med salg av deler til smarttelefoner, og har også vært svært tidlig ute med nyheter om såvel BlackBerry Z10 og dagens iPhone-modell fra Apple.

Også Wall Street Journal meldte i januar om at en billig iPhone var nært forestående.

Apple avviser ryktene, men ...

Apple har selv gitt blandede signaler om en eventuell billigmodell. For to år siden meldte Tim Cook at selskapet bare ville lage en billigmodell dersom den virkelig kunne riste i kategorien. I januar avviste Apples markedsdirektør, Phil Schiller, ryktene om en billigere iPhone-modell.

Vi er imidlertid nesten like skeptiske til Apples dementi som vi er til ryktene. Selskapet har tidligere kategorisk avvist rykter om både iPad og iPad Mini, relativt kort tid før lansering.

Det spekuleres også tungt i at en oppfølger til dagens iPhone 5 vil lanseres snart. Apple har imidlertid tradisjon for å lansere telefoner sammen med nye versjoner av iOS. iOS 7 skal være på vei, men ryktene vil ha det til at operativsystemet både blir utsatt for en fullstendig overhaling – og en tilhørende forsinkelse, på vei mot markedet.

Les også: Ny iPhone kommer snart

(Kilder: etradesupply.com)

annonse