Tek.no

Nyhet

Kjøper seg opp i Olympus

Sony vil bli storaksjonær i konkurrenten.

, Akam.no
29 Juni 2012 04:29

Fredag 22. juni kom Tokyo-børsen (Nikkei) med nyheten om at Sony prøver å kjøpe seg opp i Olympus. Ifølge Nikkei er Sony i sluttforhandlinger med det kriserammede selskapet.

Vil Olympus OM-D E-M5 havne i Sony sitt eie?

Olympus har lenge slitt med nedgang i salget og presenterte for første gang på tre år tap i sitt årsregnskap. Disse tapene, samt avsløringen om årelang triksing med budsjettene, har gitt selskapet et akutt behov etter frisk kapital. Denne kapitalen skal altså Sony stå for. Sony er allerede inne på eiersiden, men ønsker å øke aksjebeholdningen fra 4.6% til 10%.

Avtalen mellom Sony og Olympus vil være verdt 50 milliarder Yen, noe som tilsvarer ca 3.79 milliarder kroner. Selskapene skal ifølge Nikkei samarbeide om produksjon og utvikling av medisinsk utstyr. I en kommentar til nyhetsbyrået Reuters sier Olympus' pressetalsmann at ingenting er offentliggjort og at ingenting er bestemt ennå.

Kan Sony gi markedet ny tro på Olympus?

Selv om det kan virke som om Sony har denne avtalen i boks er det fortsatt noen utfordrere på gjerdet. For bare få uker siden gikk det ut rykter om at Panasonic skulle kjøpe opp Olympus. Dette har ikke skjedd, men de skal være interessert i en avtale de også. Andre som også har meldt sin interesse er Fujifilm og Terumo. Sistnevnte er en japansk produsent av medisinsk utstyr.

Les også: Test: Olympus OM-D E-M5

Kilde: Reuters

annonse

Les også