Til hovedinnhold

Ble ikke tatt på alvor – hacket veggen til Facebook-sjefen

Hacker tok saken i egne hender.

Forrige uke oppdaget den palestinske IT-eksperten, Khalil Shreateh, en stor sårbarhet som gjør det mulig å poste kommentarer på hvem som helst sin private vegg, selv om du ikke er venn med vedkommende.

Med håp om en belønning på 500 dollar sendte Shreateh en rapport til Facebooks «white hat»-avdeling. Etter å ha sendt inn en tilsvarende rapport for andre gang, fikk han et svar om at «det ikke var en bug».

Postet på veggen til Zuckerberg

Men den palestinske «white hat»-hackeren ble ikke begeistret for svaret han fikk, og bestemte seg for å ta saken i egne hender. I løpet av noen få minutter postet Shreateh en kommentar på veggen til Facebooks øverste sjef, Mark Zuckerberg, der det stod følgende:

«Først av alt, beklager for å bryte personvernet og skrive på veggen din, men jeg har ikke noe annet valg etter at jeg sendte inn en rapport til Facebook-teamet.»

Videre i posten var det en lenke til feilen, samt en forklaring på hvordan han kunne skrive på Facebook-sjefens private vegg.

Minutter senere ble Shreateh kontaktet av en utvikler hos Facebook, som ønsker mer informasjon rundt feilen han hadde oppdaget. Samtidig ble Shreatehs Facebook-konto sperret.

Ingen belønning

Utvikleren, som presenterte seg som Joshua, forklarte til Shreateh at rapporten han hadde sendt inn ikke inneholdt nok teknisk informasjon. Samtidig ga utvikleren den palestinske «white hat»-hackeren beskjed om at han ikke vil få noen belønning for feilen han har oppdaget.

Grunnen til at Facebook ikke vil betale ut belønning til Khalil Shreateh, er at han bevisst hadde brukt sikkerhetsfeilen mot en annen bruker, noe som strider mot vilkårene til selskapet.

Det sosiale nettverket Facebook har over én milliard mennesker som benytter seg av tjenesten hver måned. Med så mye persondata samlet på et sted, er det et yndig mål for uvedkommende. Derfor har selskapet det som kalles en «white hat»-tjeneste, der hvem som helst, helt lovlig, kan hacke Facebook på jakt etter svakheter. Belønningen for å finne sikkerhetsfeil i systemet er 500 dollar, eller rundt 3000 norske kroner.

Tror du ditt hjemmenettverk er sikkert?
Se hvor enkelt det er å cracke det »

(Kilde: Cnet)

annonse