Tek.no

Nyhet

– Cherry MX er for etablert blant mekaniske tastaturer

Tør ikke bruke noe annet.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
7 Juni 2013 16:10

Hardware.no/Taipei: Den velrenomerte musematteprodusenten Func har nylig satset på spilltilbehør, og nå utvider de utvalget. Under den pågående Computex-messen har de sluppet det mekanisk tastaturet KB-460, og hodesettet HS260.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Tastaturet KB-460 er i utgangspunktet nok et tastatur av den mekaniske sorten. Slike tastaturer har vært veldig populære en god stund nå, og Func vil gjerne være med på leken.

Vi snakket med Func-representanten Calle Conradsson, som gjerne innrømmer at de er litt sene med å komme i gang, men at de gjør sitt for å skape noe som skiller seg ut.

Med tastaturet KB-460 kommer dette til syne i form av en utbyttbar festemekanisme for håndleddshvileren. Om du har irritert deg over fester som lett brekker, er dette en smal sak å ordne på KB-460.

Ingen alternativer til Cherry MX

Rent bortsett fra dét, har vi sett det meste fra før. Her er det individuelt lys i knappene, slik at du kan velge hvilke som skal lyse, og du kan sette opp fem forskjellige tasteprofiler der du kan velge all verdens rare mønstre av lysende knapper. Makroknapper er også på plass.

Tastene som er brukt kommer fra Cherry, og er klassiske MX Red. Så godt som alle mekaniske tastaturer bruker disse knappene.

– Cherry MX er for etablert. Brukerne er beviste på hvilke taster de vil ha, og det er ingen som tør satse på de andre tasteprodusentene, forteller Conradsson, når vi spør hvorfor de ikke tar i bruk andre taster i et forsøk på å skille seg ut.

Tastaturet vil i utgangspunktet koste 119 amerikanske dollar, men Func kan fortelle oss at de vil selge det for 99 amerikanske dollar i en lanseringsperiode. Tastaturet skal være tilgjengelig mot slutten august, eller starten av september.

Sett kablen der du vil

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Sammen med det nye spilltastaturet, kommer også spillhodesettet HS260. Det vil være et relativt normalt hodesett, med elementer på 50 millimeter, løs mikrofon og utskiftbar kabel.

Det som gjør at hodesettet skiller seg litt ut fra mengden, mener Func, er at volumkontrollen er flyttet fra kabelen og opp på selve øreklokken. En annen detalj er at du kan velge hvilken side av settet mikrofonen og kabelen skal stå på.

Func har satset på en lukket design av klokkene. Erfaringen vår tilsier at det gir litt mer liv i bassen, samtidig som klokkene også kan virke noe innestengte. Selv om designen er lukket har Func satset på puter i velur, hvilket gjerne føles mest behagelig over tid.

Veiledende pris er satt til 79 amerikanske dollar, og settet kommer trolig mot slutten av juli.

Func har er enn tastaturer og hodesett, dette mente vi om musen MS-3 da vi testet den »

Les også
Aner du egentlig hvorfor du har disse tastene?
Les også
Func MS-3 mus og Surface 1030 XL musmatte: Denne spillmusen passer som hånd i hanske
Les også
CM Storm Quickfire TK: Det minste spilltastaturet vi har testet til nå
Les også
Logitech G710+: Briljant spilltastatur med det lille ekstra
Les også
MSI er klare med mekaniske tastaturer
annonse

Les også