Slik blir HBO i Norge

Kommer i oktober, og kan koste så lite som 36 kroner i måneden.

Hardware/Berlin: Allerede for et par uker siden ble det røpet at HBO kommer til Norge. Etter en presentasjon på IFA har flere detaljer dukket opp, og nå har vi endelig fått flere detaljer om både pris, lanseringsdato, utvalg og samarbeidspartnere.

Kommer i oktober

La oss ta det viktigste først: HBO kommer til Norge i oktober. Med navnet HBO Nordic skal de lansere kanalen sin i både Norge, Sverige, Finland og Danmark. Samtlige HBO-serier som går i USA vil bli tilgjengelig i Norden, kun et par timer etter de blir sendt på andre siden av atlanteren.

I tillegg til HBOs egne serier, har de også avtaler med TV-selskapene NBC Universal, Starz, Freemantle og GK Films. Flere serier fra disse leverandørene skal være tilgjengelig via HBO Nordic.

Nordiske kunder vil kunne få tilgang til seriene på to ulike måter. Enten kan du gå til HBOs nordiske nettside, hbonordic.com, hvor du kan betale en fast sum hver måned, og strømme seriene gjennom nettleseren din.

Tjenestene vil også være reklamefrie, ifølge Facebooksiden til The Sopranos.

Usikker pris, men det blir lavt

Når det gjelder prisen er det fortsatt ikke bestemt hva den vil være.

– Vi er ikke helt sikre på hva månedsprisen vil være ennå, men den vil i hvert fall bli under 10 euro (73 kroner), kanskje helt ned i 5 euro (36 kroner), forteller Hervé Payan, sjef for HBO Nordic.

Grunnen til at de vil prise seg så lavt er for å nå fram til målgruppen deres, som er fra helt nede i 15 år, opp til 44 år. De satser på en markedsandel på 31 prosent.

– Vil tilføye noe til markedet, ikke overta

Hervé Payan fra HBO Nordic hadde mye spennende å fortelle, selv om Powerpoint-presentasjonen var noe underveldende.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

I tillegg vil HBO komme med en egen TV-kanal. Denne kan kjøpes i tillegg til streaming-tjenesten, men begge kan også kjøpes separat.

Han vil imidlertid ikke sammenligne HBO med andre TV-kanaler:

– HBO vil ikke komme inn på markedet i Norden for å kuppe markedsandeler, men snarere for å tilføre noe mer, forteller Payan.

Flere plattformer

HBO lover også at tjenesten vil bli tilgjengelig på flere plattformer. Her kan vi altså krysse fingrene for både iOS- og Android-applikasjoner, og etterhvert også egne applikasjoner til TV-ene våre.

– Vi ser et voksende bruk av nye plattformer, og der skal vi være på plass. Typisk nettbrett, smarttelefoner og smart-TV-er. Det skal også være en Apple TV-app på vei, Ifølge en teknisk ansvarlig ved HBO Nordic-pressekonferansen i Stockholm i går melder Serienytt.

Hervé Payan viser fram et par av seriene som vi får se via HBO Nordic.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

På pressekonferansen i IFA som nettopp ble gjennomført avslørte de også et samarbeid med Samsung. Det var ikke så mange detaljer å hente angående samarbeidet, men det ble blant annet nevnt at Samsung vil tilby gratis abonnement til HBO Nordic ved salg av Samsung-produkter. I tillegg vil flere Samsung-produkter komme med en HBO-applikasjon forhåndsinstallert, slik at du kan få direkte tilgang til tjenesten fra enten TV-en, nettbrettet, mobilen eller Blu-ray-spilleren din. Tjenesten skal bli tilgjengelig i løpet av oktober.

Kjente serier

Her i landet er nok HBO mest kjent for de utallige kritikerroste TV-seriene deres. Game of Thrones, The Sopranos, The Wire, Oz, Sex and the City, Band of Brothers, Six Feet Under og True Blood er bare et lite utdrag fra deres enorme portfølje, og i USA har de blitt en TV-kanal alle serieelskere er nødt til å ha.

Her i Norge har det ikke vært like lett å få tak i HBO-seriene. Selv når de nordiske distributørene har kjøpt rettighetene til seriene, drøyer det ofte flere uker, eller måneder, før serien dukker opp på norske TV-skjermer. Med et publikum som stadig ønsker å få underholdningen de er ute etter, akkurat når de vil, har ikke dette vært en god nok løsning. Med HBOs nye nordiske satsning blir det slutt på dette.

Les også: Netflix kommer til Norge

Les også
HBO blir gratis den første måneden
Les også
Spotify vil vise HBO-serier
Les også
RiksTV satser knallhardt
Les også
HBO kommer også til Norge
Les også
Netflix kommer til Norge
Les også
Sony vil gjøre TV-tittingen din bedre
annonse