Til hovedinnhold

NetCom gir Sunnmøre 4G-dekning

Rundt 2 millioner nordmenn vil ha tilgang til 4G fra NetCom i starten av 2013.

Forrige helg vant lille Hødd Cupfinalen i fotball, og nå blir det mer å glede seg over for de som bor på Sunnmøre. NetCom har nemlig fullført utbyggingen av 3G- og 4G på 15 steder, deriblant Ulsteinvik sentrum, Ålesund sentrum, Stranda, Ørsta, Volda, Sykkylven, Hareid og Spjelkavik.

Tidligere har NetComs 4G-dekning i hovedsak vært begrenset til byer og hytteområder på Østlandet og Sørlandet, samt vintersportsteder østafjells. Ytterligere utbygging skjer i Akershus og Sør-Trøndelag. Med utbyggingen på Nord-Vestlandet leverer operatøren 4G på 80 steder i Norge.

– Vi regner med at cirka 2 millioner nordmenn, eller om lag 40 prosent av landets befolkning vil ha tilgang til 4G-nettet vårt ved inngangen til 2013, sier dekningssjef Tommy S. Johansen i NetCom.

Les også: Tele2 starter 4G-utbygging

Umettelig databehov

De nordligste fylkene står nå for tur. NetCom sier de har ambisjoner om å levere 4G til 90 prosent av den norske befolkningen. Det kan være lurt med tanke på fremtiden. NetCom sier nemlig at det virker som om kundene har et umettelig behov for datatrafikk.

– Derfor var vi tidlig ute og investerte i 4G-teknologien. Allerede nå er volumet i 4G-nettet større enn volumet i 2G-nettet. Vi spår at 4G blir den viktigste databæreren i mobilnettet vårt framover, avslutter Johansen.

Se dekningskartene til NetCom og Telenor.

Les også: NetCom gjør 4G til standardhastighet

(Kilder: Pressemelding)

Mer om
annonse