Nyhet

Nytt action-kamera fra AEE

Magic Cam SD22 kommer i mai.

Etter den eventyrlige suksessen som GoPro har hatt med sine små, enkle og robuste kameraer, også kjent som action-cams, har mange ulike produsenter meldt seg på for å få sin del av kaka. En av disse er AEE, i Norge representert ved TT Micro, som i oktober lanserte AEE SD19.

Nå er det imidlertid SD22 som ser dagens lys, og det er noe uklart om det dreier seg om en oppfølger, erstatter eller ingen av delene. Uansett vil SD22 få justerbar bildevinkel opp til 175 grader, der SD19 makset ut på 170 grader. Lysstyrken skal være f/2.6, i følge pressemeldingen vi har fått, hvor det også heter at en forbedret bildestabilisering skal være på plass.

Klassisk boks-design på AEE SD22.Foto: AEE

ISO og kontrast skal være justerbart, og kameraet skal også ha en egen timelapse-funksjon. Stereomikrofon er innebygget, men man kan også koble tin en ekstern mikrofon om man skulle foretrekke det. kameraet skal også ha en innebygget laserpeker som viser hvor det peker, men om det betyr at man får en rød flekk midt i bildet, eller om denne filtreres bort på noe vis, vet vi ikke.

Ut fra pressemeldingen ser det også ut som en tilbehørspakke følger med. Denne skal blant annet inneholde et gjennomsiktig undervannshus som er IP68-godkjent ned til 60 meter, samt et ekstra eksternt batteri som festes bak på kameraet. Både det eksterne og det innebygde batteriet skal være gode for 2,5 timer videoopptak, så til sammen kan man få opp til 5 timer kontinuerlig videoopptak. Undervannshuset kommer med luker som passer begge konfigurasjoner. I pakken finner man i tillegg til ekstrabatteriet også en fjernkontroll og en avtagbar skjerm.

Here's lookin' at you, kid!Foto: AEE

SD22 filmer i MOV-format, og skal ha støtte for microSDXC-kort i størrelser opp til 64 GB.

Kameraet blir tilgjengelig i Norge fra midten av mai, og får en veiledende pris på 2199 kroner. Ytterligere informasjon, som oppløsning og antall bilder i sekundet, har vi i skrivende stund dessverre ikke mottatt fra TT Micro.

Les også: GUIDE: Alt du trenger å vite om timelapse

annonse