Til hovedinnhold

VIDEO: Se hva som gjør Galaxy S4 unik

Bli med på en videorundtur i Samsung Galaxy S4.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Samsung har bestemt seg for å være best på mobil. Det ingen liten oppgave, etter at HTC og Sony har kaset seg inn i kampen om mobiltronen med henholdsvis HTC One og Sony Xperia Z. Tilsammen utgjør disse modellene flåten av flaggskip med Android om bord, samtidig som ZTE også vil delta i det store slaget med sin Grand S.

Mye er likt, men Samsung satser på flere spesielle tjenester

Opp til åtte spillere kan spille sammen på hver sin Samsung Galaxy S 4.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ved første øyekast har disse telefonene mer til felles enn det er som skiller dem, i alle fall når det gjelder maskinvaren. Alle har raske 4-kjerneprosessorer, ekstremt høyoppløst skjerm, og kameraer som er helt i tetsjiktet for mobilkameraer.

Å lage skarpere skjermer enn det disse mobilene har er antakelig mulig, men det vil ikke ha noen praktisk nytte, så lenge punktene allerede er for små til at du kan klare å se dem. Størrelsesmessig er telefonene også helt i grenseland for hvor stor en mobiltelefon kan være før den rett og slett er for stor for den jevne mobilbruker.

Større batteri

Fremdeles kan det gjøres mye for å bedre batterikapasiteten, og for de fleste er nok et større batteri viktigere enn at telefonene skal bli enda tynnere. Den nye Exynos-prosessoren med åtte kjerner vil kunne regulere strømforbruket bedre, men denne prosessoren sitter ikke i modellen som kommer til Norge i slutten av april.

Årsaken er at denne brikken mangler støtte for LTE (4G), og Samsung ønsker at alle Galaxy S4 som selges her til lands skal ha slik støtte.

Her kan du lese om firekjernersbrikken Snapdragon 600 som sitter i Galaxy S4.

Innhold og funksjoner

Siden de tikke er så lett å skille seg ut på maskinvare, har Samsung valgt å satse tungt på å gjøre Galaxy S4 til en telefon med egenskaper som distanseer den en smule fra konkurrentene. Nytt i S4 (sammenliknet med S III), er blant annet Air Gestures, at du kan ta bilde med begge kameraene i telefonen samtidig, kamera der du kan fjerne uønskede fremmede fra bildene du har knipset, og at du kan styre enkelte funksjoner med blikket. Her kan du se hvordan disse og andre nyheter ved Galaxy S4 ser ut i praksis.

Her kan du lese om vårt førsteinntrykk av Samsung Galaxy S4

Her får vi en videogjennomgang ved Stig-Ove Langø i Samsung Norge:

Vi gjør oppmerksom på at reise og opphold for Espen Swang ble betalt av Samsung, mens Amobil.no betalte fly og hotell for ytterligere én journalist selv.

annonse