Nyhet

– Vi lager en smartklokke

Samsung kommer Apple i forkjøpet.

Helt siden iPhone 5 ble sluppet i fjor har vi hørt ryktene om at Apple jobber med en smartklokke. Som vanlig vil ikke Apple uttale seg, selv om bilder av patentsøknader og andre "bevis" har florert på nettet.

Erkerivalen til Apple har imidlertid ikke et like rigid forhold til hemmelighetene sine. Nå har Samsung nemlig bekreftet overfor den anerkjente avisen Bloomberg at de jobber med en smartklokke.

Jobbet med klokkeprodukt lenge

— Vi har jobbet med klokkeproduktet lenge, fortalte Lee Young Hee, en av sjefene for Samsungs mobilavdeling under et intervju i Seoul.

— Vi har jobbet veldig hardt for å få det ferdig. Vi jobber med å få ferdigstilt flere produkter, og klokken er definitivt ett av dem, utdypet Young Hee.

Ingen offisielle detaljer

Samsung lagde en klokke tilbake i 2009 også, men den forsvant raskt fra markedet.Foto: Samsung

Akkurat hvordan klokken vil fungere, se ut eller når den vil være klar, vil ikke Samsung-sjefen si noe om. Det er imidlertid naturlig å tro at den vil jobbe i tandem med selskapets telefoner og nettbrett.

Varslinger og enkel styring kan kontrolleres via klokkeskjermen, mens du fortsatt vil bruke den litt støre mobil- eller nettbrettskjermen for å gjøre mer avanserte handlinger.

Lignende rykter har versert om Apples såkalte «iWatch», som ifølge ryktebørsen vil la brukere starte samtaler, se inkommende anrop og sjekke kartkoordinater via klokke-skjermen. Den vil angivelig også ha pedometer for å telle stegene dine, og ulike sensorer for å måle alt fra puls til temperatur.

Spennende år

Nå som Samsung har bekreftet at de jobber med en klokke og alle rykter vil ha det til at Apple gjør det samme, ser det ut til at vi kan få et nytt markedssegment på full fart inn i teknologiverden.

Akkurat som nettbrett ble populære i 2010, kan smartklokker bli produktet vi husker best fra 2013. Produkter som Pebble og I'm Watch har tross alt allerede fått mye oppmerksomhet, og hvis giganter som Samsung og Apple blir med på leken kan det raskt bli et stort marked.

Interessert i en smartklokke? Vi prøvde nylig en klokke som kjører Android »

(Kilde: Bloomberg)

Les også
– Microsoft utvikler smartklokke
Les også
Her er en fungerende Pip-Boy av Lego
Les også
Sjekk ut Googles snakkende sko
Les også
Se klokken som kjører Android
Les også
– Apple lager smartklokke
Les også
Smart klokke slår alle rekorder på Kickstarter
annonse