Til hovedinnhold

Sony lanserer videokamera med utskiftbar optikk

Sonys nye videokamera med utskiftbar optikk

Sony har lansert NEX-VG10E, et nytt videokamera som baserer seg på teknologien fra deres egen NEX-serie.

Kameraet har den samme 14,6 megapiksler Exmor APS HD CMOS bildesensoren som NEX-5, og kan filme i full HD, eller 1080i. Forskjellen mellom NEX-VG10E og NEX-5 er at førstnevnte kan filme med en litt høyere bitrate, 24 Megabit per sekund.

Les også: Ny dimensjon til speilløse kameraer

Fordelen med denne bildebrikken er at den er mye større enn de bildebrikkene som Sony vanligvis bruker i sine videokameraer. Med en stor bildebrikke vil man kunne filme med mindre lys, fordi bildekvaliteten ved høye ISO-verdier er bedre.

Med en stor sensor vil også dybdeskarpheten med lyssterk optikk bli mindre, noe som gir en spesiell filmeffekt. Denne egenskapen har tidligere vært forbeholdt mye dyrere kameraer.

Kameraet bruker optikken fra NEX-systemet.

Ettersom kameraet er bygget på teknologien fra NEX-systemet, bruker det også samme optikk som NEX-3 og NEX-5. Hvis du også har optikk fra Sonys vanlige speilreflekser, finnes det en adapter som gjør at man kan benytte både Sonys A-mount og E-mount optikk.

Kit-objektivet som følger med kameraet er en E18-200mm F3.5-6.3 OSS, med bildestabilisator.

Les også: Leica og Carl Zeiss på Sony NEX?

Et videokamera med beskjeden størrelse.

NEX-VG10E har en 7,5cm (3 tommer) LCD-skjerm som vippes ut fra kameraet, og en elektronisk søker. Med kameraet følger det også med en fireveis mikrofon, med tilkobling for ekstern mikrofon om man heller ønsker det.

Selv om bildekvaliteten er den samme som NEX-3 og NEX-5, mangler NEX-VG10E muligheten til å lagre bildene i RAW-format.

Det er spennende å se at de store kameraprodusentene satser på systemkamerateknologi i de nye videokameraene sine. Filming med speilrefleks er veldig i vinden om dagen, og det har bare vært et spørsmål om tid før denne teknologien ville bli implementert i videokameraer.

Les også: Videokamera med Micro Four-Thirds

Sony har annonsert at kameraet vil bli tilgjengelig for salg i Europa i midten av oktober, så om det klør i fingrene må man smøre seg med litt tålmodighet. Norsk pris er ikke kjent, men Sony har oppgitt at prisen vil ligge på ca 2000 euro, eller litt i underkant av 16 000 norske kroner.

Kilder:
www.sony.com
www.dpreview.com

annonse