NyhetNå er den offisiell

Nå er Windows 8-logoen offisiell

Logo er endelig bekreftet.

Forrige uke kunne vi melde at den nye logoen til Windows 8 var blitt lekket ut på nett. Flere stilte seg imidlertid skeptiske til om logoen var ekte eller ikke, men nå har Microsoft bekreftet logoen på sin offisielle Windows-blogg.

Logoen ble skapt ved hjelp av designbyrået Pentagram, som stilte et enkelt og treffende spørsmål da de begynte på prosjektet: – Navnet er Windows. Hvorfor er dere et flagg?

Slik ser den nye logoen ut:

Sammenliknet med logoen som ble lekket i forrige uke:

Radikal forandring

Windows 8-logoen ser ut til å markere introduksjonen av det nettbrettvennlige grensesnittet Metro som følger med operativsystemet. Den har blitt enklere og ensfarget, men beholder de fire ikoniske glassrutene. Istedenfor å se ut til å blåse i vinden som et flagg, er den nye logoen i tillegg rettet ut som nettopp et vindu.

Den nye designen er en radikal forandring i forhold til alle inkarnasjonene av Windows-logoen siden Windows 3.0 – der hvor alle har sett ut som et fargerikt flagg:

Windows 8-logoen likner interessant nok på logoen til Windows 1.0.

Endrer farge

Ifølge Microsoft skal den nye logoen være "autentisk digital" – det vil si at den ikke skal likne på materialer fra den fysiske verden som glass, tre, plast og så videre. De hevder videre at den vil endre farge basert på skrivebordet ditt.

I tillegg til å beskrive Windows 8-logoen, går bloggposten også gjennom de tidligere versjonene. Ta en titt selv på Windows-bloggen.

Microsoft slipper betaversjonen av Windows 8 den 29. februar, på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. Endelig utgave av operativsystemet er ventet å bli lansert til høsten.

Les også
Microsoft lokker med billig Windows 8-oppgradering
Les også
Her er Microsoft Office 15
Les også
Dato for Windows 8-beta er spikret
Les også
Microsoft lytter til brukerne
Les også
Kom lettere på nett med Windows 8
annonse