Til hovedinnhold

Spår kraftig Windows Phone-vekst

NetCom tror de nye Nokia-telefonene vil gjøre innhugg i markedsandelene
til Android og iOS.

Ifølge fersk statistikk fra NetCom var Apple iPhone 4 og Samsung Galaxy S II de mest solgte smarttelefonene i Norge, tett fulgt av Apple iPhone 4S.

Les også: Europa velger bort iPhone

Nå spår NetCom kraftige endringer i markedet, når Windows Phone kommer for fullt. Og det er spesielt de nye Nokia-modellene som kommer i butikkene i februar som vil bidra til å øke markedsandelen, skal vi tro NetCom.

– Dette er smarttelefoner vi har stor tro på, og vi antar at populariteten til Windows Phone vil øke markant i 2012 og spise markedsandeler fra både Android og iOS. Vi tror Nokia Lumia 800 befester seg i mobilmarkedet som en allroundtelefon med appell hos flere kundegrupper i privat- og bedriftsmarkedet, mens Nokia Lumia 710 vil slåss blant de rimeligere smartmodellene, sier salgsdirektør Kristian Renaas i NetCom.

NetCom har gjort en undersøkelse som viser at en av tre av de spurte tror Windows Phone vil klare å bite fra seg mot Android og iOS. Nærmere 20 prosent av de spurte sier de vil vurdere å kjøpe en Windows Phone-basert smarttelefon i 2012.

Android størst

Den samlede salgsstatistikken for 2011 viser at 54 prosent av alle solgte smarttelefoner i Norge bruker Android som operativsystem. IOS utgjorde 40 prosent, mens 7 prosent av smarttelefonene benyttet Symbian.

- Vi var spente på hvilket operativsystem som ble størst gjennom NetComs salgskanaler i 2011. Android fosset frem i fjor og i flere måneder solgte NetCom flere telefoner med Android enn iOS, men Apple slo tilbake i november med lanseringen av iPhone 4S. Likevel går Android seirende ut av duellen, sier Renaas.

Her er hele listen over de mest solgte smarttelefonene i 2011, med lenker til våre tester:

1. Apple iPhone 4
2. Samsung Galaxy S II
3. Apple iPhone 4S
4. ZTE Blade
5. Nokia N8
6. Sony Ericsson X10 mini pro
7. LG Optimus 2X
8. Sony Ericsson ARC
9. HTC Wildfire S
10. HTC Desire HD

Les også:

Europa velger bort iPhone

Nokia Lumia 800 kommer i februar

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nokia Lumia 900 lanseres i kveld
Les også
Europa velger bort iPhone
Les også
Nokia Lumia 800 kommer i februar
annonse