Tek.no

Nyhet

Ultrafleksibel moro

Vegard Ottervig
16 Mai 2011 10:48

Flexbook er navnet på en portabel og fleksibel enhet som kan brukes som både bærbar PC, nettbrett og e-bokleser. Den allsidige konseptmodellen er designet av Taiwan-baserte Hao-Chun Huang, og er én av de 1000 nominerte i Fujitsu Design Award 2011, som skal utrope en vinner senere denne måneden.

Flexbook er designet med maksimal mobilitet i tankene for de som er konstant logget på nett. Den lille datamaskinen har et vanntett tastatur og en skjerm med et sideforhold på 21:9 – et ekstra bredt format som for eksempel passer utmerket til filmer spilt inn med det tradisjonelle 2.39:1-formatet.

Hva man gjør det til selv

Maskinen har en fleksibel struktur med et sentralt ledd og en berøringsskjerm som kan dreies 180 grader – noe som gjør at laptopen kan bli brettet til en rekke ulike former etter eget ønske.

Man kan brette Flexbook som en bok for å lese e-bøker, gjøre den om til et nettbrett for å lese nettaviser, eller benytte den som en bærbar PC til å skrive dokumenter. Flexbook er også sin egen solide beholder når den er brettet sammen.

Gummioverflaten kan byttes ut, og designer Hao-Chun Huang ser for seg at brukere kan kjøpe nye overflater med andre farger og mønstre på nett.

For å se flere bilder av Flexbook, sjekk gjerne ut Designboom.com.

(Kilde: Designboom)

Les også
Sjekk ut den ekstreme arbeidsstasjonen
Les også
Femten myter om Mac
Les også
Laptop lar deg skreddersy tastaturet
Les også
Fujitsu frir til folk på farten
Les også
Fujitsu hiver seg på nettbrettbølgen
Les også
Mediastreamer og HTPC i ett
annonse