Tek.no

Nyhet

20 apps vi elsker

Øystein W Høie
6 Aug 2010 00:55

20 apps vi elsker

Når du pakker en iPhone ut av esken er det en enkel liten dings, med relativt få funksjoner. Men får du bare installert de rette apps-ene blir den en sveitsisk lommekniv av de sjeldne. Over 200.000 apps finnes nå klare til å laste ned, og det er slett ikke lett å finne frem i jungelen.

Her har vi prøvd å samle våre 20 absolutte favoritter. Alle applikasjonene fungerer på iPhone, mens bare noen fungerer på iPod Touch. De vil også fungere på iPad, men det er ikke alle som nødvendigvis har blitt skalert til den større skjermen.

PS: Har du ikke iPhone? Følg med neste uke, da kommer vi tilbake med vår favorittliste over Android-apps.

[wip4: img=2 width=250]

GorillaCam (Gratis)

Det finnes hundrevis av kameraapplikasjoner for iPhone, men med GorillaCam får du alle de mest populære funksjonene sydd sammen i én hendig app. Her får du digital zoom, nedtelling, time-lapse, antivibrasjon, seriefoto, vater og mye mer.

Last ned Gorillacam

TaxiNå! (29 kr)

En ukjent liten perle for deg som er lei av taxikø. Bruker posisjonen din til å fastslå nærmeste holdeplass og ringer direkte til taxien. Dermed slipper du å sitte i telefonkø og som regel får du taxi på stedet, høytid som hverdag. Applikasjonen fungerer over hele landet.

Last ned TaxiNå!

Google Mobile App (Gratis)

De fleste bruker etterhvert en av Googles mange tjenester, og her får du samlet alle på ett fat. Bildesøk, nettsøk, produktsøk, nyhetssøk, Maps, Gmail, Youtube, Reader, Talk og mange flere. En hendig detalj er at du kan søke ved å snakke inn i telefonen, slik at du slipper å taste.

Last ned Google Mobile App

 

Stanza (Gratis)

En av de beste appene for å lese bøker på iPhone. Her får du tilgang til et hav av bøker fra flere kilder som du fritt kan søke, bokmerke og notere i. Noen koster penger, andre er gratis. Du kan justere det meste fra skriftstørrelse og skrifttype til avsnittslengde, kontrast og bakgrunn. Programmet har også en egen nattmodus som sparer øynene dine for tung belysning når du leser i mørket. PS: Skal du ha bøker fra Amazons bokhandel må du laste ned Kindle-appen deres.

Last ned Stanza

Filmweb / IMDB (Gratis)

Denne appen lar deg se hvilke filmer som går på kino og bestille billetter rett fra telefonen. Du kan også lese hva anmelderne synes. Ønsker du enda mer info om nye og gamle filmer, kan vi anbefale Internet Movie Database (IMDB).

Last ned FIlmweb
Last ned IMDB

Les også