Til hovedinnhold

Apple kan bli mindre strenge

Apples applikasjonsbutikk til Iphone og Ipod Touch har vært en suksess. På ni måneder har den hatt mer enn 1 milliard nedlastninger.
 

Hvem som helst kan lage programmer som selges i butikken mot at Apple tar en andel av salget. Apple har likevel fått kritikk for strenge regler som utelukker en viss type program. Dette gjelder for eksempel eksternt innhold som erstatter en del av Apples innebygde funksjoner.
 

Lite nakenhet

Apple har også strenge restriksjoner mot voksent innhold som porno. Dette forbudet har vært så rigid at en avisleser-applikasjon blir stengt ute fra App Store fordi den engelske avisen The Sun har en seksjon som inneholder toppløse modeller.
 

Nå er det ifølge Apple Insider ting som tyder på at Apple vil bli mindre strenge. Makayama som har laget avisleser-applikasjonen som fikk avslag i App Store, har nemlig blitt oppfordret til å søke igjen så fort Iphone 3.0 oppdateringen er tilgjengelig.
 

Med denne oppdateringen kommer det en ny programvare for foreldrekontroll som for eksempel kanskje kan forhindre at barn ser den toppløse jenta i The Sun.
 

Streng og strengere

Samtidig har også Microsoft akkurat åpnet opp for eksterne applikasjoner i sin programvarebutikk Marketplace. Og mens folk hele tiden har klaget på at Apple er så strenge, er faktisk Microsoft strengere i sine regler for Marketplace.
 

Samtidig er det gjerne slik at løsner Apple på reglene, vil nok også Microsoft fire på kravene for å ta opp konkurransen. Så da gjenstår det bare å se hva som skjer når Iphone 3.0 er på plass.

Mer om
annonse