Til hovedinnhold

Vil ha Windows på Android-telefoner

Microsoft og HTC skal være i samtaler.

Amobil.no

Microsoft kjøpte Nokias mobilavdeling nylig, men det kan bare ha vært første steg ut i et nytt mobileventyr for det amerikanske selskapet.

Ifølge finansavisen Bloombergs anonyme kilder er Microsoft visstnok i samtaler med den taiwanske produsenten HTC. Målet skal være å lempe operativsystemet Windows Phone 8 over på HTCs Android-mobiler.

Ifølge Bloombergs anonyme kilder spurte Microsofts operativsystemsjef Terry Myerson HTC forrige måned om de kunne være interessert i å legge inn Windows Phone ved siden av Android på HTC-telefoner.

Lisensen kan forsvinne

Microsoft skal i tillegg være interessert i å senke lisenskostnaden for å bruke Windows Phone, eller å fjerne den fullstendig, skriver Bloomberg.

HTC lager både Android- og Windows-mobiler, men har ikke kommet med noen nye Windows-mobiler siden i juni – og har ifølge Bloombers kilder heller ingen planer om å lansere flere Windows-mobiler.

Ingenting er offisielt ennå, og det er for eksempel ikke kjent om eventuelle HTC-telefoner vil la brukerne kjøre på Android og Windows Phone samtidig.

HTC sliter om dagen, og rapporterte nylig om det netto underskudd på 600 millioner kroner i tredje kvartal. Det har gitt næring til rykter om salg av selskapet, noe som imidlertid blir avvist av HTC.

Windows Phone hadde ifølge IDC en markedsandel på 3,7 prosent, mens Android dominerte med 79 prosent. Apples iOS hadde 13 prosent.

Les også: Historisk kjempetap for HTC

(Kilder: Bloomberg via Engadget)

annonse