Til hovedinnhold

Klarer ikke vente på Samsung Galaxy S5

Ett land tjuvstarter salget. Årsaken er til å klø seg i hodet av.

Offisielt starter salget av Samsungs nye flaggskip, Samsung Galaxy S5, fredag 11. april. I ett land klarer imidlertid ikke mobiloperatørene å vente med å få telefonen på markedet.

På Samsungs hjemmemarked i Sør-Korea har landets største mobiloperatør, SK Telecoms, annonsert at de lanserer Galaxy S5 allerede torsdag 3. april. SK Telecoms har 3000 butikker over hele Sør-Korea.

Som svar på trekket fra SK Telecoms har konkurrenten KT annonsert at de vil begynne å selge telefonen fra fredag 4. april.

Samsung selv klør seg i hodet, men vil ikke kommentere eventuelle sanksjoner mot de to operatørene i hjemmemarkedet.

Årsaken til tjuvstarten er en særkoreansk regel innført for å forhindre at mobiloperatørene oversubsidierer telefoner.

Sniktitt på samsung Galaxy S5

Vil ha slutt på supersubsidier

I Sør-Korea er det ikke uvanlig å subsidiere mobiltelefoner med opptil 50 prosent av utsalgsprisen. Landets myndigheter vil ha slutt på praksisen da de mener det fører til ugjennomsiktige abonnementspriser og usunn konkurranse i markedet.

For å få bukt med praksisen, har hver operatør fått en karanteneperiode på 45 dager der de ikke får lov til å selge nye telefonmodeller.

SK Telecoms karanteneperiode begynner 5. april. Hadde selskapet ventet til den opprinnelige lanseringsdatoen, ville det betydd at de ikke kunne solgt Samsung Galaxy S5 de første 39 dagene etter lansering.

Les mer: Se hva Galaxy S5 kan

Les også: Slik får Galaxy S5 superkamera

Vil komme karantenen i forkjøpet

Dette ville betydd enorme tap for operatøren, da nylanseringer fra Samsung vanligvis selger svært godt i hjemmemarkedet. En talsperson fra SK Telecoms sier at lanseringen torsdag er for å gi kundene et større utvalg før karantenetiden begynner.

Konkurrenten KT er allerede over halvveis i sin karanteneperiode. De vil derfor ikke kunne tilby Samsung Galaxy S5 til alle kunder, men til de med telefoner som ikke virker eller er ødelagte. KT tilbyr utvalgte Galaxy S5-kunder halv pris på smartklokka Galaxy Gear Fit.

Samsung bekrefter at selskapet har gjort noen partier tilgjengelig for forhåndsordre, men at den tidlige lanseringen er operatørenes egen idé.

Les mer: – iPhone6 kommer i september

Kilde: (All Things Digital)

annonse