Nyhet

Disse Samsung-menyene kan bli borte igjen

Google og Samsung skal ha inngått avtaler om menyer og strategi.

Det er mange blant oss som ergrer seg over at telefonmenyene er fulle av skrot de kanskje ikke trenger. Bare for noen dager siden ble det kjent at Sør-Korea vil stille krav om at medfølgende apper skal la seg fjerne. Nå er det også enda en ting som tyder på bedring; nemlig et langt tettere samarbeid mellom Google og Samsung.

De to selskapene signerte nylig en avtale som gir hver av dem tilgang på hverandres patenter i ti år fremover. Nettstedet recode.net melder nå at samarbeidet kan handle om enda mer enn patenter.

Lanserte helt annerledes menyer

Under årets CES-messe, lanserte nemlig Samsung flere nye nettbrett. Alle med et helt nytt grenesnitt, kjent som Magazine UX. Det er en kjent sak at Google helst ikke ønsker at Android-produkter skal fjerne seg så altfor langt fra utgangspunktet i menydesignen. Recode hevder at de nye nettbrettene, med det radikalt forandrede grensesnittet, ble en torn i øyet på Googles representanter.

Her kan du se video av de nye Samsung-menyene

Anonyme kilder Recode har vært i kontakt med, hevder at de to selskapene, underveis i messen, begynte å snekre sammen avtaler som skulle sikre at Samsungs syn på Android ble mer i tråd med Googles. Ingen av de to selskapene har ønsket å kommentere dette, men det påståtte innholdet i avtalene er likevel spennende.

Nærmer seg Googles utgangspunkt

Avtalen skal innebære at det nye grensesnittet enten kuttes ut helt, eller får store endringer. Samsung vil også vurdere å kutte ned på mengden egne tjenester, og i stedet fokusere på Googles egne Android-tjenester. Eksempler på Samsung-tjenester som kan forsvinne, eller havne i bakgrunnen, er tjenester som ChatON, Samsung Apps og WatchON.

Google har egne Play-tjenester som dekker mange av de samme områdene som Samsung lager egne apper for. Dersom påstandene faktisk stemmer betyr det større fokus på Hangouts, Play-butikken og Newsstand, for å nevne noen.

Hva en eventuell avtale innebærer for det etablerte menysystemet Touch Wiz er ikke kjent.

Grunnleggende Android har blitt gradvis enklere å bruke, og det siste året har både design og funksjonalitet fått seg et løft.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Fordel at mer er likt

Det hevdes at større likheter på tvers av Android-universet vil være en fordel både for alle involverte, og at Samsungs enorme markedsandel kan bety en økning i bruk av Googles egne tjenester.

Foreløpig er det uklart hva, om noe, Samsung eventuelt har fått tilbake for å kutte i fokuset på egne tjenester.

Hvis dette stemmer, er det enda et tegn som tyder på at Android-hverdagen kan bli enklere for deg og meg, med litt færre apper å bla gjennom, og mindre nytt å lære seg ved bytte av telefoner, eller nettbrett.

Nærmer seg fra hver sin kant?

Det er interessant at Samsung nå skal være i ferd med å bygge ned spesialiseringene i sine egne systemer, etter at Google det siste året har gjort flere små justeringer for å gjøre Android penere, enklere å bruke og mer komplett på funksjonssiden.

Les mer om nye Android 4.4 KitKat i testen av LG/Google Nexus 5

(Kilder: recode.net via engadget.com)

Les også
Samsungs nye menyer er allerede vekk
Les også
– Mobilapper som følger med må la seg slette
Les også
Se alt det nye i Samsungs ferske nettbrett
Les også
– Hva i all verden har Samsung gjort med Android?
Les også
Så mye lagringsplass får du egentlig på mobilen
Les også
Dette er de mest populære Android-versjonene
annonse