Til hovedinnhold

Safari til iPhone ble laget av en 20-åring

Steve Jobs ansatte ham rett fra universitetet.

Alt skulle være perfekt da Apple lanserte iPhone i 2007, og hverken design, apper eller programvare hadde rom for tilfeldigheter. Derfor er det kanskje overraskende å høre at nettleseren Safari, ett av de største salgspunktene til den opprinnelige iPhonen, ble laget av en 20-åring ved navn Francisco Tolmasky.

Oppdaget av talentspeider

Tolmasky hadde akkurat gjennomført studiene sine ved et universitet i sør-California, hvor hans arbeid med WebKit tydeligvis hadde blitt oppdaget av en talentspeider fra Apple. Han ble tilbudt jobb umiddelbart, men måtte naturlig nok få en personlig godkjennelse fra Steve Jobs før han fikk begynne på prosjektet, slik det angivelig ofte var hos Apple:

— Han var nok skeptisk til en tilfeldig 20-åring, forteller Tolmasky til New York Times.

Måtte være som magi

Han ble så satt til å jobbe på det hemmelige prosjektet som skulle kulminere i nettleser-appen Safari. Han var i jevnlige møter med Steve Jobs, og i tro Apple-stil var tilbakemeldingene både strenge og vage:

— Appen må være som magi. Begynn på nytt, dette er ikke magisk nok!, skal Jobs ha sagt i ett av statusmøtene deres.

Tolmasky sluttet i Apple mot slutten av 2007, etter at den første iPhonen ble lansert, fordi han følte prosjektet hadde blitt altfor stort. I dag jobber han som spillutvikler i et lite team med fire andre personer.

Les hele historien hos New York Times.

IPhone 6 kan være avslørt:
Deksel antyder at iPhone 6 får mye større skjerm »

(Kilde: New York Times via The Verge)

Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
Slik er Apple CarPlay
Les også
Visste du at Apple har laget kamera og spillkonsoller?
Les også
– iWatch blir enklere enn først antatt
Mer om
annonse