Tek.no

Nyhet

Dette brettet klarer 18 timer per lading

Lenovo slapp kraftig Android-brett i natt.

Lenovo
30 Okt 2013 11:30
annonse

I natt lanserte Lenovo et nettbrett litt utenom det vanlige. Lenovo Yoga Tablet er et 10,1-tommer Android 4.2-brett der batteripakken er integrert i en sylinderformet avslutning i kanten på brettet. Sylinderen fungerer som et håndtak, og i tillegg har brettet en liten fot du kan felle ut, slik at brettet kan stå på en bordplate.

Ansatte «Steve Jobs»

Lenovo hevder de har ansatt skuespilleren Ashton Kutcher som produktingeniør. Han fikk også presentere det nye brettet fra Lenovo under en seanse i YouTube Space LA i natt. At Kutcher ble valgt er neppe tilfeldig. Kutcher spiller hovedrollen som Apple-gründer Steve Jobs i den kommende filmen om Jobs.

Kutcher demonstrerte hvordan brettet skal endre karakter etter bruken. Setter du ut foten så brettet blir stående på bordet, er det tilpasset film og presentasjoner, mens det blir mer skrivevennlig om du legger det på ryggen med foten som en lavere støtte i bakkant. Alternativt kan du holde det med en hånd, og bruke den runde avslutningen på brettet som et håndtak.

Disset «det andre brettet»

Enhåndsgrep på Lenovo Yoga Tablet.Foto: Lenovo

Kutcher sa at han nå har beveget seg fra iOS over på Android, og omtalte iPad som et annet stort og tung brett som fikk armene til å sovne om du så film på sengen. Og som om ikke det var nok, kunne Kutcher fortelle hvor lett det var å brekke nesen når man sovnet og fikk «det andre brettet» over seg.

annonse

Ved å brette ut foten kan du plassere Lenovo Yoga på brystet mens du ligger på ryggen og ser film, hevdet Kutcher.

Stilig brett

Kutcher blir neppe nominert til Oscar for sin rolle i filmen om Steve Jobs. Han blir neppe nominert for sin deltakelse i kortfilmene Lenovo viste under presselanseringen i natt heller.

Sony har også hatt et brett med "håndtak" i siden.

Da er det mer nærliggende å tro at det kan vanke en designpris eller to på nettbrettet han viste frem. Ideen med en rund kant å holde i er ikke helt ny. Sony hadde et tilsvarende «håndtak» på et par av sine første nettbrett, Sony Tablet S og Tablet Xperia S.

Ladestasjon for mobilen

Dessverre var Lenovo mer opptatt av å vise frem Ashton Kutcher enn å vise frem det nye produktet, men vi fikk i alle fall med oss at det har 18 timer batterikapasitet, og at du kan bruke brettet som ladestasjon for mobiltelefonen.

Og så var det lekkert å se på. Brettet, altså.

Les også
Lenovo IdeaTab S6000
Les også
Asus Memo Pad HD7
Les også
Sony Xperia Tablet Z
Les også
Andersson ADT 1.0
Les også
Jobs klar for det store lerretet
annonse

Les også