Til hovedinnhold

Supernett på Telenor Arena

Sprengt kapasitet ga kjempeutbygging.

JStone / Shutterstock.com

Det var ikke optimal PR for Telenor da mobilnettet sviktet under Madonna-konserten på arenaen som bærer selskapets eget navn. Kommentarene lot heller ikke vente på seg i sosiale medier.

Ifølge selskapet har de nå oppgradert kapasiteten på Telenor Arena for å gi kundene en opplevelse uten sidestykke.

Totalt 282 antenner, over 7,5 kilometer kabel, flere nettstyringssystemer og 13 basestasjoner er satt opp på Telenor Arena. Nå er nettet tilpasset den nye virkeligheten, som innebærer en enorm vekst i datatrafikken, skriver Telenor i en pressemelding.

Enorm trafikkøkning

Fra oktober 2012 til oktober 2013 økte mobiltrafikken i Telenors nett med 70 prosent.

− Den forrige løsningen til Telenor Arena var ikke egnet for en så voldsom datatrafikk som konserter og store arrangementer fører med seg. Utfordringen har vært at et fullsatt Telenor Arena med over 20.000 mennesker med hver sin smarttelefon skal kunne bruke datatrafikk under en stor konsert. For å kunne få til dette har vi styrket 3G- og LTE-nettet samtidig som vi har installert et WiFi-nett, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor ifølge pressemeldingen.

Telenor Arena er nå dimensjonert for 25.000 mobilbrukere. Ifølge Telenor har det vært en stor teknisk utfordring å sørge for at publikum kan ringe og surfe på nettet samtidig.

− Den tekniske løsningen inneholder 282 antenner som skal motta og sende signaler. En del av disse antennene er like store som 60’ tommer flatskjermer og de veier rundt 30 kg. For å sende signalene mellom antennene og mottakerutstyret er det strukket langt over 7,5 kilometer kabel. Det er totalt 13 basestasjoner på arenaen så vi kan trygt si at Telenor Arena har fått et solid dimensjonert dekningsanlegg, utdyper Amundsen.

Les mer: Slik bygger Telenor mobilnett

annonse