Til hovedinnhold

Acers nye hybrid har en hengslende nyhet

Aspire Switch 10 vil la seg bruke på flere måter.

Acer / Istockphoto

Billige hybrider – altså datamaskiner som hører til et sted mellom konvensjonelle nettbrett og vanlige bærbare – kan være et godt alternativ for den som foretrekker Windows som operativsystem, men vil ha det i en så liten og portabel pakke som mulig.

Et eksempel på en slik liten godsak har vi i Transformer Book T100 fra Asus, og nå skal denne få selskap i form av en ny hybrid fra Acer. Datamaskinens fulle betegnelse er Acer Aspire Switch 10, og er som navnet hinter til en PC med 10-tommers berøringsfølsom skjerm og avtagbart tastatur.

I likhet med modellen fra Asus vil også Aspire Switch 10 ha en firekjernet «Bay Trail-T» Atom-prosessor, 2 GB minne og 64 GB lagringsplass. Dette er selvsagt litt knapt for tyngre jobber, men ved mer «dagligdagse» oppgaver – enten det er hjemme, på reise eller på kontoret – vil det være nok til at ting glir fint.

Switch 10 kommer med Windows 8.1 og skal ha Microsoft Office Home & Student 2013 inkludert.

Foto: Acer
Foto: Acer
Foto: Acer

IPS-panelet har 1366 x 768 piksler – noe en del Full HD-fantaster sikkert vil rynke på nesen av – men på en 10,1-tommers skjerm er dette slett ikke så ille. Ifølge Acer har den også noe de kaller «LumiFlex display technology», som visstnok skal gjøre skjermen usedvanlig anvendelig utendørs – selv i direkte sollys.

Spesielt hengsel

Det avtagbare tastaturet er festet til brettdelen med magnetiske «Acer Snap Hinge», som etter hva vi kan forstå fungerer slik at brettet kan festes begge veier – altså enten med skjermen pekende mot tastaturet eller fra tastaturet. Dette gjør at den kan settes opp i fire forskjellige modi: Som en vanlig bærbar, som et brett, som en skjerm med stativ og i «teltmodus». Her får du da den samme fleksibiliten som hos Lenovo Yoga, selv om Aspire Switch 10 altså ikke er like myk.

Switch 10 har naturligvis også den fordelen at du kan la tastaturet være igjen hjemme for å spare vekt og plass. Selve brettdelen skal veie inn på 590 gram og være 8,9 millimeter tykk, mens tallene for de to delene tilsammen er oppgitt til 1,17 kilogram og 20,2 millimeter.

Tastaturdelen skal visstnok også komme i en versjon med innebygd harddisk, noe som vil gi brukeren 500 GB mer lagringsplass.

Asus Aspire Switch 10 vil etter planen komme på markedet mot slutten av mai måned. Den norske prisen vet vi ikke ennå, men med veiledende europeisk pris på 349 euro, regner vi med at den vil havne på drøye tre tusenlapper. Skulle det stemme, vil den kunne bli en fin konkurrent til vanlige nettbrett og modeller som Asus Transformer Book T100.

Hvis interessen er der, kan du med fordel melde deg på vårt gratis prisvarsel.

Se også vår stortest:
Dette er de ti beste nettbrettene >>>

Kilde: Pressemelding fra Acer

annonse