Til hovedinnhold

Nå har Google Chromecast fått en viktig funksjon

Har fått støtte for skjermspeiling.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Googles strømmepinne Chromecast er en praktisk liten sak som lar deg strømme Internett-innhold direkte til TV-en på en både praktisk og rimelig nok måte til at produktet ble en enkel anbefaling fra vår side.

I teknologiverdenen er det imidlertid alltids rom for forbedringer, og under I/O-konferansen i San Fransisco forrige måned kunne Google kunngjøre at Chromecast blant annet skulle få støtte for skjermspeiling.

Nå kan du se akkurat det samme bildet på TV-en som på Androidtelefonen- eller nettbrettet.Foto: Google

Oppdateringen på vei

Google anga ikke et spesifikt tidspunkt, men nå melder selskapet på bloggen sin at skjermspeilingsstøtten har ankommet.

Det betyr at du heretter kan overføre et hvilket som helst bilde fra mobiltelefonen eller nettbrettet. Dette kan være nyttig om du for eksempel vil vise frem mobilbildene på stor skjerm når du har gjester, eller vise frem nettsider.

Funksjonen kommer i den kommende 1.7-oppdateringen av Chromecast-applikasjonen til Android, som blir tilgjengelig i Google Play-butikken i løpet av de neste dagene. Det blir i første omgang et begrenset utvalg mobiltelefoner og nettbrett fra Samsung, LG og HTC som støtter funksjonen, i tillegg til Nexus-modeller. Alle de kompatible enhetene finner du på kundestøttesiden.

Slik får du mer glede av Chromecast: Strømmepinnen byr på mange muligheter (Ekstra) »

annonse