Til hovedinnhold

Er dette Samsung Galaxy F?

Premium-versjonen av Galaxy S5 kan være i emning.

Finn Jarle Kvalheim
Dette kan være ett av de første bildene av en Galaxy F i det fri. Rammen rundt skjermen skal være i metall, mens baksiden er avtakbar og laget i plast.Foto: Gsmarena.com
Dette bildet har tidligere vært delt av ryktemakeren @evleaks. Det skal vise Galaxy S5 Prime, eller Galaxy F, avhengig av hva telefonen faktisk blir hetende.Foto: @evleaks
Originalen: Samsung har tatt over betydelige deler av mobilmarkedet med Galaxy-telefonene sine, men får støtt litt pepper for bruken av plast.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Ryktene om en toppet utgave av Samsungs flaggskip, Galaxy S5, har kommet og gått siden lenge før lanseringen i vår. Samsung har selv forsøkt å avvise ryktene ved å si at det ikke fins noen forbedret Galaxy S5 i planene. Nylig lanserte de likevel en Galaxy S5-versjon med store forbedringer i Sør-Korea, og nå har det dukket opp et nytt bilde av det som kan bli selskapets absolutte toppmodell.

Telefonen har gått under mange navn siden den entret ryktebørsen. Galaxy S5 Prime og Galaxy F har vært de to mest utbredte. Bildet som nå har dukket opp viser det som ser ut som fronten på en av dagens Galaxy S5-er, men med en tykk, blank metallramme rundt hele telefonen.

Les også: Test av Samsung Galaxy S5

Skal slå HTC og Apple?

Nå er det ikke godt å si akkurat hva slags materiale rammen rundt skjermen er laget i, men vi regner med det kan være snakk om ekte vare denne gangen, og ikke fusk-aluminiumen Samsung har plantet rundt skjermene på sine siste to Galaxy S-generasjoner.

Selv om Galaxy F ser ut til å få metall rundt skjermen, rapporteres det nå om en avtakbar bakplate i plast.

Ryktene om Galaxy F har hele veien gått ut på at en premium-utgave av Galaxy S5 er det som skal til for å slå HTC, og for den saks skyld Apple, på eksklusive materialer og byggekvalitet.

Les også: Samsung lanserte Galaxy S5 Mini

Maskinvare fra øverste hylle

Vi har sett bilder av det som skal være Galaxy F tidligere, men flere av disse har enten sett mer eller mindre ut som dagens Galaxy S5, eller ikke vist rammen rundt skikkelig.

Det har også vært mange ulike forslag til spesifikasjoner. Innledningsvis var det snakk om at Galaxy F kanskje ville bli en svakere telefon enn Galaxy S5, med byggekvalitet som viktigste fordel. Nå snakkes det om maskinvare fra øverste hylle.

Skjermen skal ha QHD-oppløsning, eller 2560 x 1440 piksler. På innsiden skal den ha Qualcomms Snapdragon 805-brikke. Den raskeste av Snapdragon-variantene som er i vanlig produksjon i disse dager. I tillegg skal minnemengden være oppgradert fra Galaxy S5s 2 GB RAM til 3 GB RAM.

Ekte vare, eller må vi vente litt til?

Dette er akkurat de samme spesifikasjonene som den oppgraderte Galaxy S5-en i Sør-Korea har, og ryktene går også ut på at Galaxy F skal ha svært mye til felles med Galaxy S5.

Foreløpig er det uansett god grunn til å ta også dette bildet med en god klype salt. Bilder «lekker» og blir avslørt som oppdikt støtt og stadig. Spesielt med ekstreme nærbilder som dette, kan det være vanskelig å få et inntrykk av hva det er man ser på.

Samsung lanserte nylig en ny serie nettbrett, som har fått navnet Galaxy Tab S. Sniktitten på de to nye AMOLED-nettbrettene finner du her »

(Kilde: gsmarena.com>

annonse