Til hovedinnhold

Sharp slipper mobil som nesten bare er skjerm

Det er bare såvidt Aquos Crystal har ramme rundt skjermen.

Sharp
Finn Jarle Kvalheim

Her på berget er det LG som er kretsmestere i kompakte rammer rundt mobilskjermen, en trend de startet med sin G2-modell i fjor, og fortsatte med årets G3. Fordelen er at du kan få en telefon med diger skjerm, uten at selve telefonen blir for stor å holde i. Nå drar den japanske produsenten Sharp konseptet et par steg videre.

Svært kompakt

Telefonene de har sluppet har fått navne Aquos Crystal og Aquos Crystal X. Sistnevnte er toppmodellen, og skal kun selges i japan. De to telefonene har skjermer på henholdsvis 5,5 og 5 tommer, men begge telefonene har ekstremt lite ramme rundt skjermen.

Den største modellen har målene 139 x 73 x 11 millimeter. Det gjør den litt tykkere enn Samsungs Galaxy S5, men i høyde og bredde er de to telefonene nesten like. Det til tross for at Sharps utgave har 5,5 tommer stor skjerm, mens Samsung-telefonen har 5,1 tommers skjerm. Sharps telefon er også mer kompakt i utstrekning enn LGs G3, selv om den også her må gi tapt på tykkelse.

Enklere «USA-modell»

Toppmodellen kan skilte med full-HD-skjerm, Snapdragon 801-brikke og 2 gigabyte RAM. Den vanlige Aquos Crystal-varianten ser litt ribbet ut sammenliknet med Crystal X. Her har det fem tommer store panelet kun 720p-oppløsning. En langt svakere Snapdragon 400-brikke driver telefonen, og den har dessuten mindre arbeidsminne, med bare 1,5 gigabyte RAM.

Telefonene er først og fremst tiltenkt salg i Japan, men en utgave av Aquos Crystal skal selges av Sprint i USA.

Les også: Samsungs nye metallmobil er lansert

(Kilde: gsmarena.com, gizmodo.com)

annonse