Til hovedinnhold

Se NASAs nydelige bilder fra verdensrommet

Slipper bildeserie inspirert av Oscar-filmen «Gravity».

NASA

Bilder fra rommet, del 1

På søndag feiret filmbransjen seg selv med den årlige Oscar-seremonien, hvor en rekke gjeve statuetter ble delt ut til filmfolk som har utmerket seg i mange forskjellige kategorier.

En av de store kandidatene i år var romfilmen «Gravity», som stilte sterkt med hele ti nominasjoner og endte med å snappe opp syv priser, blant annet for beste regi og beste foto.

Som nettstedet PetaPixel melder har den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA nå latt seg inspirere av filmens popularitet, og har i den anledning publisert en pustberøvende bildeserie med omtrent samme type omgivelser som er skildret i filmen, men med vesentlig mindre dramatikk.

Her er astronauten Bruce McCandless farlig langt unna skipet sitt. .Foto: NASA

Vakre bilder

Bildeserien, som har fått navnet «Gravity - NASA's Real-Life Images from Space», består av 31 fotografier tatt av NASAs astronauter og er lagt ut på bildenettstedet Flickr.

Serien inneholder både fengslende bilder av jordoverflaten, blant annet vakre nattbilder med tydelige lysmønstre på bakken, men også fascinerende bilder av NASA-astronauter i arbeid, romstasjonen ISS og satelitter på nært hold.

Vi får også se et bilde av astronauten Bruce McCandless, som under et oppdrag i 1984 helt alene svevde lenger bort fra romskipet sitt enn noe astronaut noensinne har gjort, da han nådde en avstand på nesten hundre meter mellom ham selv og skipet.

Alle bildene har grundige beskrivelser, så for de rominteresserte er det bare å slå seg løs på Flickr-siden.

Stilige rombilder kan også tas fra Jorden: Her kan du se månen og Saturn i samme bilde »

Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA

(Kilde: PetaPixel)

Bilder fra rommet, del 2

Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA
Foto: NASA
annonse