Til hovedinnhold

Politiet sendte fem patruljer for å ta én pirat

Britisk 24-åring var mistenkt for opptak av kinofilm.

iStockphoto/9950234

Piratvirksomhet er som kjent vanskelig å slå ned på, men det er ikke dermed sagt at det ikke gjøres iherdige forsøk. Én av aktørene som jobber aktivt med å begrense ulovlig fildeling er den britiske organisasjonen Federation Against Copyright Theft (FACT), som samarbeider med politiet om å slå ned på piratene.

FACT selv har ingen formell politiautoritet, men får ofte lokale politimyndigheter til å mobilisere til dels store ressurser i jakten på fildelerne.

Ti mot en

Tordag den 23. mai skal nemlig fem sivile politibiler med til sammen ti politifolk og FACT-representanter ha tatt seg inn i hjemmet til en 24-årig mann og arrestert ham på stedet. Mannen sa til Torrentfreak at han var mistenkt for å ha gjort opptak av og distribuert den ferske kinofilmen Fast & Furious 6, og et antall andre titler.

I forkant av arrestasjonen hadde politiet og FACT gått til hurtig anskaffelse av en nød-arrestordre fra en dommer for å sikre seg bevis, men det ble ikke funnet noe opptaksutstyr hos mannen. Mye annet utstyr ble imidlertid beslaglagt, deriblant en PC, tomme harddisker og tre servere.

Ifølge den antatte piraten selv skal politiet og FACT ha holdt ham i 3 timer og 12 minutter, hvorav han ble avhørt i cirka 40 minutter. Alle spørsmålene ble stilt av FACT, mens politiet hadde en mer passiv rolle under avhøret.

Bannlyst fra kinoer

Mannen er løslatt på kausjon frem til den 23. september, og en av kausjonsbetingelsene er at han er bannlyst fra samtlige kinoer i England og Wales mens etterforskningen pågår.

Kanskje vil lignende hendelser snart forekomme hyppigere i Norge også. Den nye norske piratloven kan om litt bli vedtatt, og vil gjøre det svært lett å bli tatt for ulovlig kopiering av private rettighetshavere.

Synes du det er riktig å slå hardt ned på pirater? Diskutér gjerne i forumet.

Piratene driver ikke bare med kriminalitet: Britisk undersøkelse viser at pirater bruker mer penger på innhold enn andre »

(Kilde: Torrentfreak)

Mer om
annonse