Til hovedinnhold

– Intels ekstremprosessor kommer i september

Kinesisk nettsted mener de har sentral informasjon.

Det har lenge vært ventet at Intel innen året er omme skal komme med en ny ekstremprosessorserie, da nærmere bestemt Haswell-E med brikkesettet X99. Nå melder kinesiske VR-Zone at tiden snart er moden, og at september i år er måneden du skal krysse av i kalenderen.

Hvis informasjonen viser seg å holde vann gjetter vi på en lansering i forbindelse med Intel Developer Forum, som avholdes fra 9. til 11. september i år.

Det er ventet at Intel kjører samme prosessorløp denne gangen som da LGA2011 og X79-brikkesettet ble introdusert. Det betyr tre prosessorer i forbindelse med lanseringen, en svært kostbar variant, en dyr prosessor og en som er helt greit priset.

Åttekjernet toppmodell

Verstingmodellen blir mest trolig Core i7-5960X. Her snakker vi om en åttekjernet prosessor, med en kjernefrekvens på 3,0 GHz på hver av kjernene. Cache-mengden er mest trolig på 20 MB.

Som en litt mer edruelig priset prosessor finner vi Core i7-5930K. Dette vil være en sekskjernet variant, kjørende med 3,5 GHz på hver av kjernene. Cache-mengden på denne vil være 15 MB.

Den rimeligste blir etter alt å dømme Core i7-5820K, også dette en sekskjernet variant kjørende på 3,3 GHz på hver av kjernene. Cache-mengden på denne er også 15 MB.

En fellesnevner for hele plattformen er støtten for DDR4-minne på gode 2133 MHz. Et bytte av minneteknologi er ikke bare positivt. Flere minneprodusenter har fortalt oss om problemer relatert til frekvenser og tilgangstider, men alle vil komme med noe i forbindelse med lanseringen av plattformen. Regn likevel med stive priser og kanskje ikke så gode spesifikasjoner som du hadde håpet på.

Solide priser

Rent prismessig tror vi at det vil koste mellom 7000 og 8 000 kroner for verstingmodellen av Intel-prosessorene, rundt 4000 kroner for den i midten og rett over 2000 kroner for den rimeligste.

Registrer interessen din på Prisguide, så kan vi sende deg en e-post så snart det har kommet noen priser på Core i7-5960X, Core i7-5930K eller Core i7-5820K.

Intel har nettopp lasert en overklokkingsprosessor:
Så godt yter den »

(Kilde: VR-Zone)

Les også
Prisen på Intels raskinn-prosessor er lekket
Les også
Intel Core i7 4790K: Så godt yter Intels splitter nye entusiastprosessor
Les også
Nå er endelig Intels nye entusiast-prosessor lansert
Les også
Slik kan de kommende verstingmodellene bli
Les også
Jubileums-Pentium er en gave til overklokkere
annonse