Nyhet

Hvem betaler mest for bildene dine?

Nettside har samlet inn anonym informasjon om bildehonorarer.

Fotojournalister, i likhet med andre journalister, går harde tider i møte i en bransje som sliter med å omstille seg til den digitale tidsalderen.

Mange fotografer opplever at det rett og slett er litt så som så med betalingsviljen til ulike medier, og nøyaktig hvem som betaler – og hvor mye – er noe som det ikke snakkes høyt om.

Det er her Tumblr-siden Who Pays Photographers? kommer inn.

Anonym infoside

Who Pays Photographers? er en åpen side der fotografer kan dele informasjon om honorarer, rettighetsvilkår og annen relevant informasjon og erfaring fra ulike oppdragsgivere. Informasjonen sendes inn anonymt og samles så i en tabell, som etter hvert har blitt ganske omfattende.

Der finnes det også et par norske medier, henholdsvis VG og Natt & Dag, men det er viktig å merke at informasjonen på ingen måte er verifisert fra oppdragsgiveren selv. De innsendte bidragene blir heller ikke redigert eller moderert på noe vis, og enkelte av bidragene kan være utdaterte.

Den anonyme personen bak siden oppfordrer oppdragsgivere å ta kontakt dersom de finner uriktig informasjon i oversikten.

Er du nysgjerrig på hvem som betaler best, kan du bla deg gjennom hele oversikten her.

Lurer du på hvordan det er å være pressefotograf?
Les Antons første erfaringer som lokalavisfotograf i Fredriksstad Blad »

(Kilde: Photo District News)

Les også
Fotografer i harnisk over at Getty gir bort bilder
Les også
Nektes å fotografere Obama i Det hvite hus
Les også
Britisk mediekonsern sparker fotografene
annonse