Slik blir fremtidens undervannsby

Designere vil sende Kinas befolkning til havs.

At verden er i ferd med å bli overbefolket er en kjent sak, og ingen andre steder er det tydeligere enn i verdens mest folkerike land, Kina. Nå vil et kinesisk selskap bygge undervannsbyer for å bøte på problemet.

Fullstendig selvforsynt

Konseptbyen det er snakk om skal bære det klingende navnet Floating City, og er designet av selskapet AT Design Office, på oppdrag for det kinesiske ingeniørselskapet China Communications Construction Company (CCCC).

Den flytende byen skal etter planen oppføre seg på samme måte som et isfjell, med kun en liten del av selve bygget synlig på overflaten. Det meste av aktiviteten skal dermed skje under vann.

Undervannsbyen vil være fyllt med grønne lunger, og skal være fullstendig selvforsynt.Foto: AT Design Office/CCCC

Konstruksjonen skal være fullstendig selvforsynt, og fungere som et eget samfunn med treningssentre, kjøpesentre, parker, kinoer og alt annet som følger med et samfunn.

Det vil også drives gårdsbruk, og bygget er tiltenkt et innebygget kloakk- og avfallsystem som også resirkulerer så mye som mulig.

Istedenfor offentlige transportmidler som busser og tog, vil Floating City være utstyrt med en liten armé av ubåter. De mange delene av konstruksjonen vil være knyttet sammen av digre, vannfylte underganger og domer.

Byggverket skal bindes sammen av vannfylte underganger og domer.Foto: AT Design Office/CCCC

Et digert puslespill.

Hele konstruksjonen bygger på disse fire grunnmodulene.Foto: AT Design Office/CCCC

Noe av det aller mest interessante med bygget er kanskje den planlagte konstruksjonsmåten. Hele komplekset vil være satt sammen av fire hovedelementer, som alle bygger på heksagonale former, eller sekskanter, om du vil. Disse store sekskantene er den bærende hovedstrukturen, og rundt om vil det spres trekanter og romber for å fylle ut «hulrommene».

Alle disse delene skal bygges individuelt på land og deretter føyes sammen i sjøen. Det er greit å ha i bakhodet at det ikke bare er overflaten som skal settes sammen, men også konstruksjoner som går flere hundre meter ned i havet.

Selskapet har imidlertid troen på at dette er mulig å få til, og har nå søkt det statlig eide selskapet China Transport Investment Company (CTIC) om støtte. Likevel skal det nok en del til før konseptet blir virkelighet.

Sjekk ut bildekarusellen nederst for alle konseptbildene av prosjektet!

Kina har mange spennende prosjekter:
Her bygger de verdens høyeste bygning i rekordfart! »

(Kilde: Dvice, De Zeen)

annonse