Tek.no

Nyhet

Se opp for mobilspillet Best Fiends

Ny storsatsing fra hjernen bak Angry Birds-merkevaren.

Seriously
12 Aug 2014 18:34

Det finske selskapet Seriously Digital Entertainment annonserte i dag at de vil slippe et nytt mobilspill til høsten, som heter Best Fiends, melder Wall Street Journal (WSJ). Bak den nye satsingen står to tidligere Rovio-direktører, som var med på å skape suksess med spillserien Angry Birds.

Best Fiends vil være en trilogi, hvor det første spillet blir gitt ut i oktober. I likhet med andre melkekuer i App Store og Google Play, blir også dette spillet «gratis» – altså, med kjøp i app.

Minutia vs. Slugs

Karakterene kan angivelig minne om noe du ville gjenkjent fra Angry Birds, bare at du får figurer som ligner for eksempel sommerfugler, bier eller marihøner. En annen forskjell er at karakterene i Best Fiends utvikler seg og får nye egenskaper i spillet, omtrent som i et rollespill. Alle de «gode» karakterene hører hjemme i verdenen som spillutviklerne kaller Minutia.

Motstanderne er slimete snegler – eller Slugs – som holder til i grottene i Mount Boom. Nøyaktig hvordan kampene foregår er imidlertid litt uklart. Seriously kaller det en «visually stunning, addictive, FREE puzzler», altså bare svada.

Foto: Seriously

Storsatsing

Likevel kan det være verdt det å holde et lite øye med hva som skjer fremover. En av Seriously-gründerne, Andrew Stalbow, var han som klarte å gjøre Angry Birds til noe mer enn bare et spill. Han landet avtaler med leketøysprodusent Hasbro, og fikk Lucasfilm til å gå med på å lage en Star Wars-utgave av Angry Birds.

Ifølge WSJ ønsker Stalbow å gjøre noe av det samme med sin nye storsatsing. Filmer, TV-serier og konsollspill skal ligge i fremtidsplanene hans.

– Vi tror at neste generasjons underholdningsmerkevarer vil bli bygget først på mobil, og vi ønsker å være helt i front i dette skiftet, sier Stalbow til WSJ.

Svaret på om Best Fiends kan matche Angry Birds' suksess får vi ikke på en god stund. Det første spillet i Best Fiends-serien skal komme i oktober – trolig til både Android og iOS.

Fuglene tar det til nye høyder
Angry Birds møter Transformers i neste spill »

(Kilder: Wall Street Journal, Seriously Digital Entertainment)

annonse

Les også