Til hovedinnhold

Samsung Galaxy S6 Edge dukket opp i ytelsestest

Kraftig ytelseshopp for den kommende toppmodellen.

Det er kun uker igjen til Mobile World Congress. Mobilfesten i Barcelona byr sannsynligvis på nye flaggskip fra flere av verdens største mobilprodusenter. Samsung er kanskje det selskapet som mest av alt har mobilbrukernes øyne rettet mot seg. Fjorårets toppmodell fra selskapet, Galaxy S5, ble mottatt til litt blandede kritikker, og klarte heller ikke å oppnå salgsmålene Samsung hadde satt.

Alle ser til Samsung

Samsung har blitt kritisert for å holde for lenge på designen i Galaxy S-serien, og mange har dessuten vært kritiske til polykarbonat som materialvalg gang på gang. I fjor prøvde Samsung seg på en avstikker fra dette med modellene Galaxy Alpha, Galaxy Note 4 og den nye Galaxy A-serien. Ryktene vil ha det til at denne eksperimenteringen videreføres i Galaxy S6, der Edge-varianten kanskje får avrundet skjerm på begge sider av telefonen.

Nettstedet Mydrivers.com har kommet over tall og informasjon fra en ny Samsung-enhet på nettsidene for den kjente ytelsestesten AnTuTu. Etter all sannsynlighet handler det om nettopp Galaxy S6 Edge.

Hvilken modell er egentlig dette?

AnTuTu lister det som skal være telefonens spesifikasjoner. Men vær obs på at prototyper kan rapportere feil med vilje. Foto: MyDrivers.com

Modellen bærer navnet SM-G925W8. Dagens Galaxy S5 heter SM-G900. W8 i navnet kan tyde på at det er en nord-amerikansk utgave av toppmodellen som er testet. Både Galaxy S5 og Galaxy Note 4 har nemlig W8 som etternavn på modellene som skal til USA og Canada.

Ser vi til Galaxy Note 4 og Galaxy Note Edge, heter den ordinære Note-modellen SM-N910 med regionskoder i form av bokstaver og tall etter hovednavnet. Modellen med avrundede kanter heter SM-N915, med et tilsvarende batteri etternavn.

I loggen som er funnet listes en rekke av telefonens viktige egenskaper opp. Her får vi se at skjermen har 2560 x 1440 piksler, og at den sannsynligvis er på 5,1 tommer. Om pikselantallet stemmer er uvisst. Også dagens Galaxy Note Edge har denne oppløsningen på hovedskjermen, men skjermbøyen tilfører 160 piksler ekstra bredde, som AnTuTu fanger opp. I enhetsinformasjonen får man derfor opp 2560 x 1600 piksler i stedet. Hvordan dette fungerer på Galaxy S6 Edge er altså litt uvisst, og det kan også være kamuflert fra produsentens hold.

I vinter har ryktene gått om at giganten ville hoppe over Qualcomms Snapdragon 810-brikke i denne omgangen. AnTuTu-informasjonen ser ut til å passe godt inn i rykteflommen også her, og lister telefonen med Samsungs egen Exynos 7420-brikke.

Dobbelt så rask som Note 4?

Brikken gjør det svært godt i ytelsestesten, men det er først og fremst på to punkter den nye brikken gruser Exynos 5433 som står i enkelte av dagens Galaxy Note 4-utgaver.

Den nye telefonen har betydelig bedre ytelse på både grafikk og generell app-ytelse enn dagens Galaxy Note 4 med Exynos 5433-brikke. Totalsummen landet på 60 978 poeng. Foto: MyDrivers.com

For det første har den nesten dobbel poengsum på målepunktet «runtime», som enkelt og greit er hvor kjapt den kjører standardapper i Android. Det virker sannsynlig at en del av denne bedringen skyldes at den rene grafikkytelsen i nye Exynos 7420 har gått i taket.

Foreløpig er det ikke alt som er kjent om Exynos 7420, men de fleste nettsteder, og AnTuTu-oversikten, viser at den skal være utstyrt med grafikkprosessoren Mali-T760 fra ARM. I utgangspunktet er dette den samme som er å finne i dagens Exynos 5433, og økningen i klokkefrekvens for de ordinære prosessorkjernene er dessuten relativt moderat. Dermed blir den voldsomme økningen i grafikkytelse påfallende.

Det er verdt å få med seg at ARM i oktober lanserte flere nye grafikkprosessorer, deriblant Mali-T860 som skal følge opp dagens T760-løsning.

Totalt oppnår den nye modellen knappe 61 000 poeng i AnTuTu. Det er rundt 10-12 000 poeng mer enn dagens Galaxy Note 4 preseterer, litt avhengig av om du ser til Snapdragon 805-versjonen eller utgaven med Exynos-innmat.

Av det som er på markedet så langt, er det kun Apples iPad Air 2 vi har sett bikke over 60 000 poeng i AnTuTu.

Les flere rykter omkring Samsung Galaxy S6:

(Kilder: mydrivers.com via phonearena.com, etnews.com, arm.com, anandtech.com)

Les også
Her er Ubuntu-telefonen – men du må henge med i svingene om du vil kjøpe den
Les også
Nye bilder «avslører» Galaxy S6
Les også
Dette kan være Samsung Galaxy S6 i to ulike versjoner
Les også
– Galaxy S6 får to buede kanter
Les også
Enda en spiker i kista for Snapdragon-prosessor
Les også
Slik kan de nye topptelefonene bli
Les også
Samsung slår tilbake mot Nvidia etter gigantsøksmål
Les også
Galaxy Note 5 kan få UHD-oppløsning!
annonse