Nyhet

- iPhone-brukere vil ikke ha bedre batteri

Det hevder Apples sjefsdesigner.

Apples iPhone er kjent for mange ting, men ikke nødvendigvis for god batteritid. Nå viser det seg at dette tydeligvis ikke skyldes maskinvarebegrensninger, skriver Cnet.

I et nytt intervju med Financial Times hevder nemlig Apples sjefsdesigner, Jony Ive, at du «...ikke hadde likt iPhone-en din like godt om den hadde et større batteri.»

Ville økt vekten

Utsagnet høres merkelig ut alene, men gir litt mer mening når Ive legger til at bedre batteri ville ført til økt vekt og tykkelse på iPhone 6 og 6 Plus.

Argumentet er altså at du liker telefonen din så godt, nettopp fordi den er så lett og tynn. Hadde den hatt et større batteri, ville den ha vært tykkere og tyngre, og du ville ikke likt den så godt lenger.

Dermed kan det virke som at Apple ikke har noen planer om å gjøre telefonene sine større, til fordel for bedre batterikapasitet. I hvert fall ikke med dagens teknologi:

– Du elsker iPhone-en din fordi den er så vakker og lett. Nettopp det at den er så vakker og lett betyr at du bruker den oftere. Og det at du bruker den oftere betyr at batteri ditt oftere går tomt, konkluderer Ives.

Akkurat hvor stort batteriet er har kanskje ikke mye å si for enkelte:
De fleste ville kjøpt iPhone 6 selv uten å ha sett den »

(Kilder: Financial Times via Cnet)

annonse