Tek.no

Nyhet

Sony slipper smartbrille som kan hektes på

SmartEyeglass Attach! blir japanernes Google Glass-konkurrent.

Skjermdump/Sony
17 Des 2014 12:09

Med det litt underlige navnet SmartEyeglass Attach! kaster Sony seg i dag for fullt inn i konkurranse med Googles Glass-løsning. Dette er ikke en smartbrille i seg selv, men den huser skjerm, kamera og annen elektronikk, og skal festes på vanlige briller av ymse slag.

Knøtteskjermen som er bygget inn er på 0,23 tommer og har en oppløsning på 640 x 400 piksler. Til forskjell fra Googles smartbrille er det en OLED-skjerm som står for bildevisningen i SmartEyeglass Attach!. Som for Google Glass besørges selve visningen av bildet av et prisme som stikker ut foran brilleglasset.

Dingsbomsen består av en bøyle som legger seg rundt bakhodet. På høyre side av bøylen sitter skjerm og logikk i en boks, mens boksen på venstre side huser et batteri på 400 mAh.

Sony er ikke alene om å ønske å konkurrere med Googles smartbriller. Tidligere i år ble smartbrillene X6 vist frem. Brillene er først og fremst tiltenkt militær bruk. Les mer om dem i denne artikkelen.

Vesentlig mindre batteri enn Google Glass

Verd å merke seg er det at batteriet i Sonys modell er vesentlig mindre enn det som bor i Google Glass, som har et batteri på 570 mAh. Men Sonys brille huser også vesentlig nyere prosessorteknologi enn det som bor i Google Glass. Dermed kan det tenkes at den ikke behøver fullt så stort batteri for å oppnå noenlunde brukbar levetid per lading.

Google Glass er nemlig basert på den svært aldrende Texas Instruments-brikken OMAP4430. Dette er den samme brikken som sto i Motorolas første Razr-modell etter at merkevaren ble pustet liv i igjen for tre år siden. Dermed kjører den også ARMs gamle Cortex A9-prosessorer, mot Sonys briller som har Cortex A7-prosessorer.

Sony avslører ikke hvilken systembrikke brillene er basert på, men det virker sannsynlig at det dreier seg om Snapdragon 200 eller Snapdragon 400 fra Qualcomm. Begge disse er basert på ARMs Cortex A7-kjerner. Disse brikkene er også utbredt i smartklokker både fra Sony og andre produsenter, der batteristørrelsen også pleier å ligge på mellom 300 og 400 mAh.

Planlegger samarbeid med andre produsenter

Foreløpig har ikke Sony vist frem akkurat hvordan brillene skal brukes, eller hva slags programvare som kjører på dem. De nøyer seg med å vise noen mulige skjermbilder og bruksscenarier.

Sony har sluppet noen bilder av hvordan SmartEyeglass Attach! kan brukes, men noen full gjennomgang av programvaren har de foreløpig ikke vist.Foto: Sony

Slik presenterte Sony sin SmartEyeglass i slutten av februar i år. SmartEyeglass Attach! ser ut til å være ganske annerledes.

Brillen skal kunne brukes på egen hånd, eller i kombinasjon med mobiltelefon. Sony ser også for seg at den kan kobles til fabrikkmaskineri for å gi enklere styring av prosessene.

Selskapet planlegger å slippe utviklerverktøy for brillen, og de ønsker også å bruke dingsen i samarbeid med både brilleprodusenter og andre elektronikkprodusenter som kan tenke seg å bruke SmartEyeglass Attach! som tilbehør til dingsene sine.

Navnet SmartEyeglass er ikke helt nytt. I mars viste Sony frem et sett briller med langt mer ordinært utseende, under samme navn. Her ble imidlertid skjermbildet vist i selve brilleglassene. Prototypen som ble vist frem hadde dessuten elektronikken plassert i en ekstern boks.

SmartEyeglass Attach! skal vises frem under årets CES-messe i Las Vegas. Messen går i gang om knappe tre uker, og Tek er naturligvis på plass for å dekke de siste nyhetene.

Sniktitten på Sonys SmartEyeglass kan du lese her.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Sony starter salget av «hologram»-brillene sine
Les også
Her er Sonys Google Glass-utfordrer
Les også
Snart kan du få Google Glass fra Ray Ban og Oakley
Les også
SAP tester smart-briller
annonse

Les også