Tek.no

Nyhet

Samsung og LG dominerer TV-markedet

Mens to gamle publikumsfavoritter har forsvunnet ut av topp 10-listen.

Samsung/montasje
17 Feb 2015 11:03

TV-markedet domineres av de to sørkoreanske produsentene Samsung og LG, skriver Flatpanels.dk. Til sammen hadde de i fjor hele 37,7 prosent av markedsandelen på verdensbasis, skal vi tro en ny undersøkelse fra WitsView.

Samsung er ikke overraskende størst, med sin markedsandel på 22,8 prosent. Etter LG og deres 14,9 prosent, finner vi en nykommer på tredjeplass: Sony. De har imidlertid bare 6,8 prosents markedandel. Det er likevel nok til å slå den tredje største TV-produsenten fra 2013, kinesiske TCL, som nå havnet på fjerdeplass med 6,1 prosent.

Undersøkelsen til WitsView viser dessuten at Plasma-TV-en nå kan erklæres helt død, og at nesten samtlige nye TV-er som selges er LCD-er. I 2014 vokste angivelig LCD-markedet til 215 millioner TV-er. I tillegg ble det solgt noen ytterst få OLED-TV-er.

Kinaprodusenter danker ut gamle favoritter

I 2013 var både Philips, Panasonic og Toshiba på den samme listen, henholdsvis på 7-, 8- og 9. plass. I fjor måtte alle tre se seg slått av de kinesiske nykommerne Changhong og Konka, samt amerikanske Vizio.

Samlegruppen «andre», hvor de nevnte publikumsfavorittene fra noen år tilbake nå hører hjemme, har for øvrig den tredje største markedsandelen. Totalt har øvrige TV-produsenter en markedsandel på 10 prosent. Andelen var til sammenligning på 10,1 prosent året før. Med andre ord kan det se ut til at særlig Philips og Panasonic har slitt kraftig det siste året.

Full-HD på vei ut, 4K på vei inn

Undersøkelsen til WitsView skiller ikke mellom LCD-TV-er som har Full-HD (1080p) og den nyere 4K-skjermteknologien Ultra High-Definition (UHD). I en annen undersøkelse som IHS foretok i slutten av 2014, kom det imidlertid frem at salget av 4K-TV-er skjøt til værs mot slutten av året, og at det totalt ble solgt 6,4 millioner av disse på verdensbasis. 4K-TV-ene var særlig populære i vesteuropeiske land.

Så skal du kjøpe deg ny TV, bør du vurdere en med 4K-oppløsning. De er heller ikke så dyre lenger:
Har du fått med deg prisraset på 4K-TV-er? »

(Kilder: Flatpanels.dk, WitsView)

annonse